Suomen rautateiden uudistaminen ei johda menestykseen

05.09.2017

Yule-kustantamo tunnetaan muutamia yksityiskohtia tutkimustuloksista, joiden tarkoituksena on tutkia Anne Bernerin aloitteita rautatieliikenneministeriön johdolla. Erityisesti puhumme ministerin suunnitelmista toteuttaa merkittävä teollisuuden uudistus, joka haluaa parantaa rautatieliikenteen tehokkuutta.

On ymmärrettävää, että ennen uudistusten suunnittelun aloittamista hallitus päätti pyytää asiantuntevien asiantuntijoiden arvovaltaista mielipidettä. Valtioneuvosto sai siis tutkimuksen yhdestä johtavista konsultointitoimistoista, joilla on huomattava kokemus yritysten kehityksen suunnittelusta. Tutkimuksensa aikana tutkimuksen suorittaneiden yritysten edustajat olivat pettymyspäätteitä hallitukselle. Nimittäin: tutkijat suorittivat paljon laskutoimituksia ja vaihtoehtoja, mutta siihen asti, kun Suomen alueelle rakennetaan laajempi ja laajennettu verkko, niin ei onnistumisia, nämä uudistukset eivät tuota.

Samaan aikaan liikenneministeriö teki myös oman tutkimuksensa, mutta samalla ministeriöiden palkkaamat asiantuntijat hyväksyivät päinvastaiset asiat, toisin kuin valtioneuvoston nimeämät asiantuntijat. Yksi johtavista "Spring Advizor" -yrityksen edustajista puolestaan kertoi tuloksistaan, joiden mukaan hallituksen uudistus ei johda myönteisiin tuloksiin, koska rautatieverkoston on oltava järkyttynyt merkittävästi.

Ensinnäkin asiantuntijat sanovat, että kaikki hallituksessa kehitetyt toimenpiteet eivät johda tavaraliikenteen ja matkustajaliikenteen lisääntymiseen. Älkää unohtako, että ministeriön uusi aloite, joka oli hyvin vihamielinen, tapasi ammattiyhdistyksen koneistuneita, mikä loi päivittäisen iskuun.

Lue myös:

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti