Suomen rakennusteollisuus on kasvussa

05.10.2017

Asiantuntijoiden laatimien uusien ennusteiden mukaisesti tänä vuonna on tarkoitus aloittaa asuntojen rakentaminen, joiden määrä on 43 tuhatta asuntoa.

Asiantuntijoiden mukaan rakennusala on tällä hetkellä kaikkein mukavimmissa olosuhteissa, mikä mahdollistaa jatkuvan kehityksen. Tämä on hyvin ikävästi totesi tutkijoiden keräämistä tiedoista, jotka sanovat, että tänä vuonna rakennuttajat ovat suunnitelleet noin 43 000 asuntoa. Lisäksi ensi vuoden laskennallisten laskelmien mukaan rakennustyön asteikko on vähintään samalla tasolla. Viimeinen kerta, samanlainen tilanne, oli erikoinen tälle alalle, aivan 1990-luvun alussa, viime vuosisadalla.

Rakentamisen tärkein asiantuntija Sami Pakarinen puolestaan kertoi, että tämä ei ole yllättävää, koska siihen liittyy myönteisiä tekijöitä. Ensinnäkin asiantuntija toteaa, että kansalaisten hyvinvointi kasvaa yhdessä kotimarkkinoiden toiminnan kanssa ja tämä on tärkein indikaattori varojen liikkeessä olevan talouden kasvusta. Yksinkertaiset kansalaiset haluavat jo ostaa omia kotejaan, koska he alkoivat tuntea itsevarmuutta. Maalla on kasvava määrä työpaikkoja, ja tämä antaa perustan optimismille.

Pakarinen puolestaan jakaa ongelmansa sanomalla, ettei kaikki ole niin pilvetöntä. Hän totesi, että tärkein seikka, joka vaikuttaa kielteisesti rakennustöihin, on äskettäin vaikeampi löytää ihmisiä, joilla on rakentavia taitoja pätevällä tasolla. Koulutetun ja kokeneen henkilöstön puute on merkittävä jarrutus alan kehitykselle. Hänen mukaansa on käynyt ilmi, että rakennushankkeita voisi olla vielä enemmän, jos vain paikalliset paikalliset henkilöt löytyisivät.

Lue myös:

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti