Suomen kiinteistömarkkinat elivät ja kasvoivat

04.10.2017

Suomen kalleimmat kartano, jonka hinta saavuttaa kadehduttavat indikaattorit. Esimerkiksi Espoon alueella voi halutessaan tarjota yksityinen talo, jonka kustannukset ylittävät 200 tuhatta euroa, kuin samassa kartanossa Tampereella.

Viimeisen vuoden aikana, kuten Geodeettisen instituutin tilastojen mukaan, myytiin noin 59,5 tuhatta liiketointa eri kiinteistötavaroilla, kun taas tänä vuonna seitsemän ensimmäisen kuukauden aikana tämä indikaattori ylitti 35,6 tuhatta markkaa. liiketoimet. Toisaalta Geodeettisen instituutin edustaja Taisto Toppinen jakoi optimistisen ennusteen, jonka asiantuntijat odottavat kolmen kiinteän kohteen kysynnän kasvavan kolme prosenttia.

Samanlaiset johtopäätökset mahdollistavat tilannetta kiinteistömarkkinoilla, kun voidaan havaita huomattavaa arvon alenemista. Siten kalleimmassa Espoossa tällä hetkellä talon keskihinta on 479 tuhatta euroa. Samalla on syytä panna merkille, että Espoossa talot ovat jatkuvasti kalliimpia, verrattuna edelliseen vuoteen, esimerkiksi 2 prosenttia, mutta täällä sijaitsevat kalleimmat talot.

Samaan aikaan, jopa Helsingissä, talon keskimääräinen hinta on 370 tuhatta euroa ja muissa Suomen kaupungeissa ja jopa halvempaa, hieman yli 300 tuhatta euroa. Mutta Oulussa voit ostaa kauniin talon vain 189 tuhatta euroa. On tärkeää korostaa, että suurin osa suomalaisista taloista alkoi tarjota kiinteistömarkkinoilla 3-5% halvemmalla.

Myös jopa 10% mökkien kustannuksista, jos vertaamme tätä lukua viime vuoden kanssa. Tämän lisäksi maa-alueet alkoivat olla kovassa kysynnässä tänä vuonna. Tällöin puhetta samaan laajuuteen sovelletaan sekä metsään että maatalouskenttään kahdeksan prosentin hinnanalennuksen ansiosta.

Lue myös:

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti