Suomen keskuspankki kutsui kaikki digitaaliset valuutat valtavan harhakuvan

26.07.2018

Suomen Pankin edustajat päättivät ilmaista oman mielipiteensä niin sanotun kryptovaluutan arvosta. Keskeisenä asiakirjana esittelijät vetoavat erityiskertomukseen, jonka he olivat valmistelleet nimenomaan tästä asiasta. Ensinnäkin mietinnön varsinainen nimi itsessään ilmaisee asiakirjan yleisen olemuksen, jossa tätä markkinoiden osaa kutsutaan valtavaan harhakuviksi. Lisäksi raportin kirjoittaja selittää yksityiskohtaisesti, mistä tahansa syystä, salausvaluutan pitäisi olla yksi ihmiskunnan suurimmista väärinkäsityksistä.

Ensinnäkin on syytä huomata, että itse dokumentti, jonka on valmistellut Alexia Grim, jolla on neuvonantajan asema digitaalitalouteen liittyvissä asioissa, Suomen keskuspankilla. Hänen lausunnossaan, aivan kriptovalyutin käsite, on elävä osoitus siitä, kuinka paljon kansalaisilla ei yksinkertaisesti ole käsitystä rahan luonteesta. Lisäksi tässä virheessä on suuri merkitys sekä joukkotiedotusvälineissä että internetissä, mikä antaa vääriä tai vääristyneitä tietoja tästä asiasta. Siksi on täysin luonnollista, että jokainen voi helposti sekaantua epäluotettavien tietojen virtaan.

Vain väitetään esittelevä kryptovaluutta ei voi olla todellinen maksuväline, niiden rooli on vain, että niiden avulla toteutetaan kirjanpito omaisuutta, joita ei esiinny luonnossa. Synkkä ettei oman digitaalisen omaisuuden, se on yksi lajikkeiden kirjanpitojärjestelmien ja ei ole ainutlaatuinen, lisäksi jopa ilmaistu kryptovaluutta, ne eivät kykene täyttämään asetettu tavallista rahaa, koska melko, ei ole niiden suorituskykyä . Hänen mielestään digitaalisten valuuttojen hajauttamisen käsite sinänsä on myytti.

Lisäksi asiantuntija kertoi tutkimustuloksistaan, joita hän käytti bitcoinissa. Hänen työnsä tuloksena hän päätyi siihen johtopäätökseen, että paitsi keinottelun välineenä sitä ei voida kutsua, koska sillä ei ole mitään todellista arvoa. Samalla raportin kirjoittaja huomautti, että hän antaa terävän kritiikin ajatelleen, että keskuspankit ovat aika luoda omat digitaaliset valuutansa. Lisäksi hän päätti jälleen muistuttaa, että se viittaa tällaiseen käsitteeseen kuin raha. Todellisen rahan tärkein ominaispiirre on se, että ne ovat lähes aina vaihdon välineitä, ja valtion varojen on oltava varmoja. Mutta jos kyseessä on kryptovaluutta kun he ovat kirjaimellisesti ilmasta, millään perusteella, niillä ei ole arvoa maksuvälineenä ilman kiinteän aineen määrästä.

Raportin tärkein ajatus on, että ihmiset, ilman että he ovat tietoisia siitä, ovat osallisina suuressa huijauksessa, mikä antaa illuusion siitä, että heillä on jonkinlainen kollektiivinen suoja valtion täydelliseltä valvonnalta. Itse asiassa salausvaluutan hankkiminen ei ole muuta kuin sijoittaa rahaa epäilyttäviin arvoihin, joilla ei ole fyysistä perusta. Toisaalta on syytä muistuttaa, että pankkiirit, etenkin amerikkalaiset, kutsuivat krypto valuuttoja paitsi este yritykselleen, mutta myös todellinen uhka.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti