Suomen hyväntekeväisyysjärjestöt tarvitsevat rahoitusta

18.08.2017

Vuoden viimeisen kerran, johtuen siitä, että hallituksen mukaan mitä erilaisimpia verukkeilla pitkälti leikata osoitettuja varoja toiminnan hyväntekeväisyysjärjestöjen. Tämä oli syy, miksi piti kääntyä noin kaksisataa hankkeita, jotka työskentelevät eri maissa. Siten organisaatio jää muuta vaihtoehtoa kuin yrittää etsiä rinnakkaisia tulonlähteitä, luoda täydellinen rahoitus työssään.

Se on viime vuonna, Suomen hallitus tapahtui päätöstä vähentää 43% rahoituksesta järjestöille, jotka auttavat ihmisiä kehitysmaissa. Virkamiehet voivat siis säästää tilauksen määrästä 49 miljoonaa euroa vuodessa.

Tältä pohjalta vuoksi jyrkkään laskuun merkittävä osa rahoituksesta piti mennä toimenpiteitä, sulkeminen kaksisataa hankkeita, mikä johti siihen, että noin miljoona ihmistä tarpeessa, jäivät ilman apua. On syytä huomata, että kukaan ei ole onnistunut välttämään väheneminen henkilöstön organisaatiot itse.

On erityisesti huomattava, että suurin menetys leikkauksia, se on vaikuttanut pienten järjestöjen, joilla ei ole vakaa taloudellinen pohja. On huomattava, että ennen budjettileikkauksia näihin kysymyksiin, nämä pienet järjestöt, olivat suorassa riippuvuutta määrärahoissa. Siten pysty kestämään vaikeuksia, noin kymmenkunta hyväntekeväisyysjärjestöjä, joutuivat rajoittamaan toimintaansa, koska se ei pysty ilman tukea valtion.

Kuitenkin kaikki organisaatiot halua sietää tätä tilannetta ja huomattavia ponnistuksia löytää aivan uusia rahoituslähteitä. On tärkeää huomata, että niiden ponnistelut eivät turhaan, ja yksilöt haluavat antaa apua.

Lue myös:

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti