Suomen hallitus vähentää emigranttien kustannuksia ensi vuonna

26.08.2017

Asiaankuuluvat rakenteet aikovat vähentää 100 miljoonan euron rahoituksen määrää, jota käytetään pakolaisten vastaanottoon osallistuvien eri keskusten ylläpitämiseen. Näin ollen talousennusteista vastaavat asiantuntijat ovat ehdottoman varmoja, että maahanmuuttajien jakeluun osallistuvien organisaatioiden rahoitus on merkittävästi vähennettävä.

Valtiovarainministeriön viimeaikaisten kommenttien perusteella voidaan päätellä, että pakolaisten vastaanottopalvelujen kustannukset pienenevät merkittävästi. Joten talousarviohankkeessa ministeriö 2018 määräsi 217 miljoonan euron suuruisen määrän, vaikka viime vuonna myönnettiin noin 330 miljoonaa euroa pakolaisten ja maahanmuuttajien palvelukseen.

Samaan aikaan on syytä huomata, että maahanmuuttoa harjoittavien maahanmuuttajien kanssa suoraan työskentelevien organisaatioiden talousarvion leikkaaminen ei perustu mihinkään, ja tätä edeltää asiantuntijoiden työ. Lisäksi tällaiset päätökset perustuivat tietenkin muihin tekijöihin. Erityisesti ensi vuonna Euroopan unionin erityiskomission määrittämien kiintiöiden mukaan suomalaisen puolueen on vähintään 750 pakolaista oltava vähintään seitsemän tuhannen turvapaikanhakijan lähdettäessä.

Kuitenkin Suomen hallitus on myös huolehtinut myöntää 5,3 miljoonan euron rajoissa kiireellistä sosiaaliavustusta henkilöille, joilta on evätty pysyvä tai tilapäinen turvapaikka. Tässä tapauksessa. Valtiovarainministeriöltä suunnitelluista määrärahoista jaetaan kunnille, niin että he oleskelevat kentällä käsittelemään tämäntyyppiseen apuun liittyviä asioita. Suomen rahoi- tusosastolla lasketuista rahastoista tulee olla tarpeeksi 700-1 500 pakolaista. Samaan aikaan hallitus huomauttaa, että maan alueelle saapuneet maahanmuuttajat eivät ole kiireisiä hakemaan mitään apua, joka perustuu pelkästään omiin varoihinsa, vaikka tulevaisuudessa valitusten määrä kasvaa varmasti.

Lue myös:

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti