Suomen hallitus valmistautuu keskustelemaan seuraavan vuoden budjetista

28.09.2017

Seuraavalla termillä on tullut esiin, ja kaikki hallituksen osapuolet istuvat neuvottelupöydässä keskustellakseen maan tärkeimmästä rahoitusasiakirjasta ensi vuoden aikana. Kuten odotettiin, työn on oltava vaikeaa, koska kokonaan uusia haasteita on syntynyt ja vaativat erillisiä ratkaisuja.

Ministerineuvoston jäsenet pääsevät pääsääntöisesti kokoontumaan vakiintuneen pääministerin omistamassa tilavassa asunnossa keskustellakseen valtion tärkeimmistä asiakirjoista entistä intiimimpiin ympäristöihin. Odotetaan, että neuvottelujen ei pitäisi kestää paljon aikaa, ja torstaina päivän loppuun mennessä pitäisi tulla esiin seuraavan varainhoitovuoden talousarvio.

Ei ole tarpeen sanoa, että hallituksen jäsenillä on käsiteltävä monia asioita, erityisesti kaikkein perinteisimpiä kysymyksiä, jotka on käsitelty talousarvion laatimisessa. Pääsääntöisesti on päättänyt kiinnittää huomattavaa huomiota turvallisuuteen, verotukseen ja työllisyyteen. Samaan aikaan hallitus, aivan uusia kysymyksiä liittyy nykyaikaisiin olosuhteisiin. Näin ollen virkamiesten on kiinnitettävä paljon huomiota siihen, miten valvontaa harjoitetaan sellaisten ihmisten kohdalla, jotka on jostain syystä kielletty turvapaikkahakemuksestaan.

Kysymyksiä ulkomaalaisista maahanmuuttajista, hallituksen on tehtävä paljon työtä varsinkin Turun tapahtuman jälkeen. Suunnitteilla on paljon aikaa verotusta koskeviin kysymyksiin, ja erityisesti valtiovarainministeriön päällikkö Petteri Orpo sanoo, että tällä alalla on paljon tehtävää, ja monille on asetettu edellytykset verottaa kansalaisten verotaakkaa. Kuitenkin hänen osapuolten edustajiensa, toimivan pääministerin, joukossa on ihmisiä, jotka eivät jakaa ministeriön optimismia. Joka tapauksessa pääministeri kiirehti varmistamaan, että Suomen kansalaiset eivät saa odottaa verotuksen kiristämistä.

Lue myös:

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti