Suomen hallitus on alkanut uudistaa lainsäädäntöä alkoholipolitiikan alalla

16.09.2017

Uutistoimisto Yule päätti laatia luettelon hallituksen tärkeimmistä vaiheista suhteessa maan yleiseen alkoholipolitiikkaan. Tätä varten sanomalehden toimittajat joutuivat perusteellisesti tutkimaan virkamiesten kaikkia lainsäädäntöaloitteita.

Ensinnäkin on syytä huomata, että alkoholilainsäädännön uudistukset ovat edenneet jatkuvasti. Samanaikaisesti päivittäinen toiminta tähän suuntaan ei muuta vektoria, ja valtionneuvosto ottaa säännöllisesti uusia ja uusia muutoksia ja lisäyksiä alkoholijuomien tuottamiseen ja myyntiin. Kesällä lähes kaikki hallitsevat puolueet löysivät yhteisen näkemyksen tästä asiasta, minkä ansiosta keskusteltiin jopa hienoimmista yksityiskohdista.

Ensimmäiset askeleet maan lainsäädännön tärkeimpien muutosten joukossa ovat se, että jokaisesta päivittäistavarakaupasta on oikeus käydä kauppaa alkoholin kanssa, jonka vahvuus ylittää 5,5 prosenttia. Lisäksi päätös luopua alkoholista luonnollisen käymisen avulla lakkautettiin. Tämän lisäksi uudistusten aloittajien on tarjottava vapaasti myydä olutta, pinoja ja voimakkaita siidereitä lähes kaikissa myymälöissä, myös huoltoasemilla.

Jokaisella autoklaavilla on oikeus myydä erilaisia vahvuuksia sisältäviä alkoholijuomia, ja alkoholin myynnin aika väestölle kasvaa 21 tuntiin. Tältä osin ravintolat ja baarit saavat lisää vapautta, sillä niillä on mahdollisuus tarjota alkoholituotteita. Ravintolat voivat nyt myydä alkoholia myös vähittäiskaupassa ja pidentää sen toteuttamisaikaa ilman tarvittavia lupia.

On tärkeää huomata, että lainsäätäjät pystyivät tekemään joitain mukautuksia ehdotettuun luonnokseen. Tästä huolimatta monet varajäsenet vastustavat aktiivisesti tällaisia laajoja uudistuksia.

Lue myös:

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti