Suomen hallitus haluaa lisätä uusiutuvan energian määrää 35%

23.09.2017

Astanassa pidetyn teknologisen näyttelyn aikana Kimmo Tiilikainen, joka on energia- ja asuntoministerin virka, päätti jakaa hallituksen suunnitelmansa kaudelle vuoteen 2030 saakka. Erityisesti Suomen ministeri totesi, että tällä hetkellä toteutetaan vakavia toimia, jotka mahdollistavat uusiutuvien energialähteiden tuotannon lisäämisen 35 prosentilla.

Erityisesti hän totesi, että hallitus tekee vakavaa työtä uusiutuvien energialähteiden käytön lisäämiseksi, kun on kehitetty erityinen hallituksen ohjelma, joka on suunniteltu vuoteen 2030 saakka, jonka aikana suunnitellaan 35 prosentin tuotannon lisäämistä. Hän sanoi, että asiantuntijat tarjoavat hyviä tuloksia tähän suuntaan.

Samoin Suomen ministeri totesi myös, että hänen hallituksensa on suunnitellut fossiilisten energialähteiden merkittävää vähentämistä sähköntuotannossa. Suunnitelman mukaan Suomen on luovutettava ilmoitetulla määräajalla kaksi kolmasosaa hiilivetyjä ja muita fossiilisia lähteitä. Jo tänä vuonna hänen mukaansa on tarkoitus lopettaa kokonaan kivihiilen käyttö, sen sijaan biopolttoainetta tai öljytuotteita ja muita jalostukseen sopivia raaka-aineita.

Samaan aikaan virkamies kehui maansa saavutuksista, jotka koostuivat vähäisestä energianpudotuksesta 3 prosentissa. Lisäksi hän ylpeänä totesi, että tämä on korkein kannattavuusaste, koska valtava määrä maita ei pysty tarjoamaan 10 prosenttia tappioista. Ministeri korosti, että tällä hetkellä kehittyneitä tekniikoita käytetään laajalti energiateollisuudessa.

On syytä panna merkille, että Astanassa järjestetty näyttely koski vain energia-alan kehitystä ja keinoja sen laajentamisesta lähitulevaisuudessa. Näyttelyn tulosten perusteella monet asiantuntijat ovat valmiita kehittämään omia ohjelmiaan tähän suuntaan.

Lue myös:

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti