Suomen hallitus haluaa jälleen tiukentaa työttömien sääntöjä

10.01.2018

Pitkän keskustelun jälkeen Suomen hallitus päätti tiukentaa työttömyysetuuksien saamista koskevia sääntöjä. Suomalaisten ministerien innovaatio on, että jotta työttömät voisivat saada etuja, heitä vaaditaan vähintään kerran viikossa jättämään yksi hakemus työhön. Lisäksi jos kansalaiset eivät pysty löytämään työpaikkaa asuinpaikastaan, heidän on siirryttävä toiseen asuinpaikkaan, jossa tämä kysymys on paljon helpompaa.

Uuden vuoden tulevina vuosina, sen lainvoimaisena, aiemmin hyväksytty laki, joka vaatii työttömien aktivointia. Ensinnäkin virkamiehet huolehtivat siitä, että heille, joilla ei ole pysyvää työpaikkaa, heitä kannustettiin aktiivisempiin haasteisiin, joten etujen määrän vähentäminen on suunnitteilla.

On syytä huomata, että ammattiyhdistykset ja suomalainen yleisö hyväksyivät innokkaasti virkailijoiden innovaatiot. Uuden lain kumoamiseksi allekirjoitukset kerätään koko maassa ja tällä hetkellä niiden määrä on jo 120 tuhatta.

Riippumattomasta vastustuksesta huolimatta hallitus ei aio vetäytyä ja aikoo tiukentaa sääntöjä etujen alalla. Huolimatta siitä, että viime vuonna leikkaukset tehtiin maksujen muodossa ja vähensivät niitä 100 päivällä, ministerit hyväksyivät joitain sääntöjä, joiden tarkoituksena on edistää edelleen työttömyyttä työn löytämiseksi. Paikallisen sosiaalisen keskuksen henkilöä vaaditaan vähintään kerran viikossa hakemaan työtä.

Uuden hallituksen suunnitelman mukaan, jos henkilö ei näytä huolellisuutta työhön hakeutumisessa, tietyissä vaiheissa etuuksien maksaminen keskeytetään kahden kuukauden ajan. Heidän laskelmiensa mukaan näiden innovaatioiden täysimittainen voima alkaa alkaa jo 2 vuoden kuluttua. Niillekin, jotka asuvat alueilla, joilla perinteisesti on ongelmia työpaikoilla, on tarkoitus asettaa työttömille velvollisuus siirtää uuteen asuinpaikkaan alueille, joissa tällaisia kysymyksiä ei ole.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti