Suomen hallitus aikoo luoda tiukat kiintiöt haitallisten päästöjen osalta

19.08.2017

Euroopan komission asiaankuuluvat asiat käsittelevät edustajat viittasivat niin kauan, että lähitulevaisuudessa moottoriajoneuvojen päästönormeja tarkistetaan. Niinpä on tarkoitus vähentää käytännössä perinteisten polttomoottoreiden käyttöä nollaan ja korvata ne täysin sähkömoottoreilla varustetuilla autoilla. Siksi autovalmistajien on valmistauduttava siihen, että lähitulevaisuudessa tuotteilleen otetaan käyttöön merkittäviä rajoituksia ympäristökiintiöiden muodossa.

Tämän lakiesityksen laatijat aikovat vähentää haitallisten päästöjen määrää ilmakehään, erityisesti hiilidioksidia.

Samalla todettiin tärkeä seikka, että tällä hetkellä dieselmoottoreiden ja bensiinimoottoristen autojen määrä on merkittävä markkinoilla. Samalla korostettiin, että lähes kaikki sähköautot ovat kalliimpia kuin perinteisten moottoreiden mallit. Sitä vastoin Euroopan komission edustajat huomauttivat, että lyhyellä aikavälillä on tarkoitus vähentää sähköautojen kustannuksia, koska akkujen tuotannon kustannukset vähenevät.

Samanaikaisesti asiaankuuluvat elimet eivät ole tyytymättömiä luomalla lainsäädännöllisiä normeja, jotka motivoivat sähköautojen käyttämistä. Siten virkamiehet pyrkivät säästämään ympäristöä haitallisilta dioksiinipäästöiltä, jotka haittaavat ilmastoa koko maapallolla.

Euroopan komission jäsen Maros Shefovich, joka käsittelee talouden energia-alaa, sanoi, että aivan äskettäin oli perustettu erityinen kongressi käsittelemään haitallisten päästöjen kiintiöitä.

Puolestaan, edustaja automaker "Volkswagen" sanoi, että tarvittaessa he ovat valmiita vastaamaan puolivälissä.

Lue myös:

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti