Suomen hallituksen uudistukset eniten tuntevat köyhiä kansalaisia

15.09.2017

Kuten Suomen hallituksen päämies itse myönsi. hänen tiiminsä, joutui tekemään monia päätöksiä, joilla oli kivuliaita vaikutuksia väestön hyvinvointiin. Erityisesti pääministerin päällikkö Juha Sipil, joka puhui TV-toimittajien edessä, myönsi, että kaikki hänen hallituksensa toiminnot, pääasiassa ja merkittävämmin, osui köyhimpiin ihmisiin.

Hän itse myönsi, että keskipitkän ja korkeamman tulotason kansalaiset eivät ole niin tuskallisesti tietoisia kabinetin työn hedelmistä. Hän itse myönsi, että hänelle on epämiellyttävä sanoa tämä, mutta tosiasiat tekevät meistä uudestaan uudistusten toteuttamisesta. Ensinnäkin, kun epäluuloiset päätökset toteutettiin, hallituksen jäsenet yrittivät löytää tasapainoisempia lähestymistapoja Suomen taloudessa. Tämän työn tuloksena monet kansalaiset, joilla on alhainen tulotaso, reagoivat kriittisesti virkamiesten toimintaan.

Pääministeri muistutti jälleen, että ihmiset, joilla on hyvin alhainen tulotaso, ovat hyvin riippuvaisia sosiaalisista maksuista ja vähäisemmät vähennykset ovat hyvin havaittavissa heidän elämänlaadustaan. Hän kertoi myös, että korkeampia tuloja edustavat ihmiset eivät kohdelle lainkaan tällaisia ongelmia, erityisesti sosiaaliturvamaksuista.

Toisaalta ei pelkästään hallituksen päällikkö kiinnittänyt huomiota nykytilanteeseen, samoihin johtopäätöksiin, tullut virallinen tilastotieteen tutkimuspalvelu. Samaan aikaan Sipilas jakoi luottamuksensa, että tilanne muuttuu pian parempaan suuntaan, koska talous on onnistunut ylittämään raja-arvon.

Samaan aikaan Suomen hallituksen johtaja sanoi, että hän toivoi tämän ongelman pikaista ratkaisemista, mikä mahdollistaisi mahdollisimman suuren ponnistelun yhteiskunnallisen epätasa-arvon torjumiseksi.

Lue myös:

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti