Suomen armeija aikoo ostaa sotilashenkilöille videopelejä 3 miljoonaa euroa

12.09.2017

Suomen puolustusvoimat suunnittelivat kouluttautumista rekrytointiin, aivan uusi lähestymistapa. Niinpä jo ensi vuoden aikana jokaisen sotilasyksikön koulutusluokat varustetaan vastaavasti, jolloin uudet sotilashenkilöt voivat osallistua virtuaalisiin taisteluihin. Aloitteen laatijoiden mukaan tämä lähestymistapa mahdollistaa lähes välittömästi rekrytoinnin aloittavan oppimisen.

On huomattava, että videopeli tarjoaa ratkaisun useisiin tehtäviin kerralla. Esimerkiksi jossakin vaihtoehdossa, aloittelijakaan, ei vain ole mukana seurata alas vihollisia, jäljittelemällä naamioitua, mutta loppujen lopuksi suorittavat toimet pysäyttämällä vihollinen, joka tunkeutuu alueelleen samanaikaisesti kahdesta suunnasta. Videopelien ehtojen mukaan sotilashenkilö joutuu lopettamaan yhden vihollisensa, ampumalla hänet.

Tämän ohjelman kehittäjät ovat aiemmin tutustuneet tähän kysymykseen ja varustaneet koulutusluokat 1200 henkilöllä, jotka käsittelevät sotilashenkilökuntaa. Julkaisun julkaisun Yle mukaan hänen vastaanottamiensa tietojen mukaan hallitus aikoo myöntää puolustusvoimille tätä tarkoitusta varten 3 miljoonaa euroa.

Strategioiden ajatuksen mukaan tämä projekti mahdollistaa monimutkaisten tilanteiden mallintamisen, jonka sotilaat joutuvat ratkaisemaan. Ehdotetuissa pelivaihtoehdoissa voit taistella vihollisen kanssa joko aseilla tai ilman sitä. Lisäksi pelaajille annetaan tilaisuus arvioida tilannetta tarkkailemalla vihollisjoukkojen liikkumista linnun lennon korkeudesta.

Perustaksi valittiin Virtual Battle Space 3, joka on kaupallinen yritys. Huomaa, että tämä peli on täysin mukautettu Suomen armeijan tarpeisiin ja ottaa huomioon kaikki toiveensa ja kommenttinsa. Lisäksi pelihahmojen ammukset sopivat täydellisesti Suomen sotilaan käytettävissä oleviin näytteisiin. Vain sen jälkeen, kun vasta saapuneet sotilaat kykenevät selviytymään tämän tehtävän kanssa pelihuoneessa, heidät viedään harjoittelupaikkaan, jossa käytännön osa seuraa ottaen huomioon pelin kokemukset ja syntyvät tilanteet.

Lue myös:

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti