Suomen alueelle hyökkää erittäin vaarallinen tuhoeläin

29.08.2017

Suomen alueelle saapuu puusta valmistettuja pakkausmateriaaleja, jotka ovat peräisin Kiinasta, tuodaan eläimelle melko vaarallinen edustaja. Tässä tapauksessa puhumme tuhoeläimestä, kuten "Aasian barbel", joka asuu Kaukoidän alueella. Samaan aikaan tutkijat kuulivat hälytystä, koska tämä laji uhkaa suuresti suomalaista eläimistöä tuhoamalla lehtipuiden puut.

On syytä huomata, että tämä tuhoeläin havaittiin ensimmäisen kerran Lappeenrannan kaupungin varastotiloilla. Lisäksi sen jälkeen, kun asia oli kirjattu tuonti puisen pakkausmateriaalin, ja näin hallitus oli merkittävästi ylitämme jotain, jotta seurausten poistamiseksi vierailun kutsumaton vieras. Vain vuonna 2015, valtion budjetista kohdennettiin taistelussa tätä tuholaista, noin 250 tuhatta euroa. Lisäksi meidän oli ryhdyttävä järkeviin toimenpiteisiin, vähentämällä noin kymmenen hehtaaria puita, jotka saattavat olla vaarassa tartunnan saaneita tuholaisia vastaan. Tällä hetkellä on perustettu erityisryhmä, joka käsittelee tätä kysymystä vuoteen 2020 asti huolellisen seurannan avulla.

Kuten asiantuntijat sanovat, historiassa Suomessa ensimmäistä kertaa toteutettiin laajamittainen torjunta tällaisia tapauksia varten, jotka siihen asti, yksinkertaisesti, ei edes pidetty ennen vanhaan. Asiantuntijat pitää suurena menestyksenä se, että tuholaisten löytyy, se oli mahdollista paikantaa ja tuhota alueen varastoon, toisin kuin miten se tapahtui Vantaan kaupungin, jossa hyönteinen kykeni pakenemaan luontoon.

Vanhempi tarkastaja osasto vastaa noudattamisesta terveys normeja Juho Kokkonen sanoi, että siinä tapauksessa, että tämä loinen voi paeta avoin luonne, hallitus kärsivät suuria tappioita, koska se vahingoittaa kuori puu, rikkomatta sen luonnollista puolustuskykyä. Niinpä haahkojen aiheuttamissa haavoissa, jotka aiheuttavat beetle barbelin, myös muut patogeeniset organismit tunkeutuvat tuhoamaan viiniköynnöksen puu.

Tämän vuoksi tarkastaja kehotti harkitsemaan asiaa huolellisesti ja ryhtymään toimenpiteisiin ajoissa.

Lue myös:

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti