Suomalaisten tunnistuskoodit aikovat päivittää

09.10.2017

Suomen hallitus on kehittänyt ajatuksen kansalaisten digitaalisen tunnistamisen uudistamisesta. Ensinnäkin virkamiehet aikovat toteuttaa useita tapahtumia, jotka on saatava päätökseen vuoden 2019 loppuun mennessä. On täysin mahdollista, että käynnissä olevien uudistusten yhteydessä lähes kaikkien henkilöiden henkilötietoja voidaan suurelta osin muuttaa.

Tämän viikon alkaessa työryhmä, joka vastaa uudistuksen valmistelusta. Asiantuntijat sanovat, kuka käsittelee tiiviisti tätä asiaa, on todennäköistä, että lähes kaikki kansalaisten digitaaliset koodit voivat tehdä merkittäviä muutoksia. Kuten hallitus, asiaa on käsiteltävä tulevina ajanjaksoina, koska pian, ei välttämättä riitä digitaalista koodia ollenkaan. Lisäksi hallitus suunnittelee, että päivitetyssä sähköisessä tunnistuskoodissa tärkeimmät tiedot, mukaan lukien biometriset tiedot, salataan.

Tähän mennessä kunkin kansalaisen tunnistuskoodissa on määritelty tiedot henkilön sukupuolesta ja hänen ikäisyydestään. Tämä tilanne ei kuitenkaan sovellu transsukupuolisiin ihmisiin, jotka uskovat, että nykyisellä järjestelmällä on mielestään useita puutteita. Siten toiveisiin tämän ryhmän kansalaisten on perusteellisesti työtä, jotta voidaan poistaa nykyiset tietoa niistä suhteelliseksi sukupuolenvaihdokseen.

Kuten suunnittelun asiantuntijat alalla työskenteleville, huomaa, että ensimmäiset tulokset työstä, he voivat raportoida syksyllä ensi vuonna. Ensinnäkin uudistetun tunnistusjärjestelmän kehittäjien on tehtävä huomattava määrä työtä, johon kuuluu kaikkien ehdotusten kerääminen vaihtoehtoisiksi vaihtoehdoiksi. Uudistuksen loppuun saattaminen, luojien suunnitelma toteuttaa vuoden 2019 loppuun mennessä.

Lue myös:

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti