Suomalaisten pankkien määrä vähenee merkittävästi

10.09.2017

Monet rahoitukseen osallistuvat ovat jo pitkään huomanneet, että kaikkialla Suomessa pankkikonttorit suljetaan. Rahoitustarkastuksen, pankkiirien mukaan tällainen tilanne johtuu suurelta osin verkkopankkitoiminnan nopeasta kehityksestä, mikä on tärkein syy alojen määrän vähentämiseen.

Yhden Savon Sanonat -lehden julkaisun mukaan lähitulevaisuudessa pankkien sivukonttoreiden määrä on vain satoja. On syytä huomata, että tämän julkaisun toimittajat eivät ole pelkästään perusteettomia lausuntoja, vaan he tutkivat huolellisesti tutkimuksen tuloksia, joita ei ole vielä julkaistu.

Samaan aikaan on syytä panna merkille, että pankkikonttoreiden määrän huomattava väheneminen on havaittavissa jo pitkään, ja tämä ilmiö kosketti koko maan aluetta. Jos otat esimerkiksi esimerkiksi vuonna 2007, pankkien sivukonttoreiden lukumäärä oli 1 677 toimistotilastossa, joissa yksityisille asiakkaille tarjottiin erilaisia palveluja. Viimeisen vuosikymmenen aikana pankkitoimistojen määrä on kuitenkin alkanut laskea nopeasti, ja tämä suuntaus jatkuu hyvin tasaisesti.

Rahoitustarkastuksen yksikön johtaja Timo Paltonen totesi, että 2000-luvun alussa satoja pankkikonttoreita suljettiin, mutta nyt se ei ole kovin vilkasta viime aikoina. Siitä huolimatta virkamies sanoi, että tilanne on edelleen olemassa, koska lähitulevaisuudessa koko maassa ei ole tuhat toimistoa. Yksinkertaisesti väestö käyttää usein verkkopalveluita, mikä säästää aikaa. Näin tämä palvelu hankkii ennennäkemättömän suosiota väestön keskuudessa.

Lue myös:

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti