Suomalaiset työntekijät sairastuvat, mieluummin tulevat työskentelemään

01.09.2017

Jo kauan sitten tehtiin yksi mielenkiintoinen tutkimus, jonka ansiosta suomalaisten suhtautuminen työhön oli mahdollista. Kuten kävi ilmi, vaikka he sairastuivatkin, he mieluummin esiintyvät työpaikallaan, eivätkä ole kotona eikä heitä hoideta.

Julkaisu Yule päätti kysyä suomalaisten työntekijöiden asenteesta työtehtäviinsä. Tätä varten tehtiin nimettömän tutkimuksen, jonka aikana haastateltiin eri yritysten ja yritysten työntekijöitä. Siten monet vastaajista myönsivät, että he pettävät työnantajansa vähintään kerran potilaana. Noin 6% vastaajista, heidän työpaikan puuttuminen oli motivoitunut sairauden vuoksi, vaikka poissaolon syy oli täysin erilainen.

Tutkijat haastattelivat noin tuhatta työntekijää, joista vain 1% myönsi, että he eivät halunneet mennä töihin viikonlopun jälkeen, he viittasivat huonoon terveyteen. Vastaajista oli 2% niistä, jotka valittivat sopimattomista työolosuhteista tai tiimissä kehitetystä ilmapiiristä. Vain 3% vastaajista myönsi joutuneensa pettämään työnantajan liiallista väsymystä.

Samanaikaisesti tutkimuksen aikana saatiin selville, ettei ole mitään syytä uskoa, että nuorempi sukupolvi on vastuuton tehtäviinsä. Tutkijoiden tekemän tutkimuksen aikana ilmeni myös yksi mielenkiintoisempi tosiasia, että noin 83% tutkimuksesta osallistujista myönsi, että vaikka he sairastuivat, he vielä tulivat työpaikkaansa.

Siten suoritetun tutkimuksen ansiosta oli mahdollista todeta, että simulaatiotapaukset ovat harvinainen poikkeus. On kuitenkin pidettävä mielessä, että jopa näistä harvoista poissaoloista aiheutuu huomattavaa aineellista vahinkoa työnantajalle.

Lue myös:

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti