Suomalaiset työmarkkinat ovat lisänneet niukkojen erikoisuuksien määrää

20.09.2017

Erityispiirteistä, joissa viime aikoina on ollut merkittävä tarve, kuten aikaisemminkin, rakentajat ja lääkärit ovat ensimmäisissä tehtävissä. Täysin päinvastainen tilanne on havaittavissa sihteereiden ja sisustussuunnittelijoiden työllistymisen myötä.

Viimeksi työministeriö päätti tehdä tutkimuksen, jossa paljastetaan koko työmarkkinoiden kuva. Tähän työhön osallistui kokeneita asiantuntijoita seurannan alalla.

Suoritetuista tutkimustuloksista käy ilmi, että työmarkkinoilla merkittävä henkilöstön puute lääketieteellisissä laitoksissa. Tällaisessa tilanteessa sosiaalialalla oli työntekijöitä, joiden puutetta toimielimet tuntevat. Suuri kysyntä, melko perinteisesti, on rakennusalan ammatti. Asiantuntijat, jotka suorittivat tämän tapahtuman, totesivat, että lääketieteelliset laitokset alkoivat kokea äkillinen pula lääkäreistä, joilla on korkea pätevyys. Vielä enemmän oli pätevien psykiatrien puuttuminen.

Tutkijoiden mukaan myös tällaiset ammatit, jotka ylittävät suurelta osin työnantajien kysynnän. Työnhakijoiden, sisustussuunnittelijoiden ja toimistosihteerien keskuudessa kysyntä on melkein nollatulvan vuoksi. Asiantuntijat kuitenkin totesivat, että heidän työnsä tietoja, joskus on tarpeen ottaa huomioon alueellisten ominaispiirteiden muutoksen yhteydessä. Jos otat esimerkkinä esimerkiksi Pohjanmaan ja Uudenmaan alueet, silloin tässä paikassa kuorma-autonkuljettajille ja sähköasentajille on suuri kysyntä, kun taas useimmilla muilla alueilla näillä samoilla erikoisaloilla on huomattavasti vähemmän mahdollisuuksia löytää työpaikka.

Lue myös:

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti