Suomalaiset ostavat tavaroita verkkokaupoista, joiden laatu, kukaan ei välitä

17.11.2017

Kemikaalien valmistukseen liittyvistä asioista vastaava Suomen virasto pystyy valvomaan vain sellaisten tavaroiden luokkien turvallisuutta ja laatua, jotka myydään yksinomaan Suomen alueella ja jotka on tarkoitettu Suomen kansalaisille.

Tänään ei ole olemassa sellaista järjestöä, joka harjoittaisi maahan saapuvia tavaroita, jotka toteutuisivat useimmissa Internet-kaupoissa. On erityisen tärkeää huomata, että Euroopan unionista tulevien tavaroiden valvonta ei ole mahdollista. Kemiran kemikaaliturvallisuusviraston päällikkö Tuuri Kerttula kertoi toimittajille, että tilanne osoittautui suurimmaksi osaksi täydelliseksi yllätykseksi.

Hänen mukaansa ihmiset ovat täysin vakuuttuneita siitä, että on olemassa organisaatio, jonka on pyydettävä tarkkailemaan maansa alueelle tulevien tuotteiden laatua. Samalla väestön tulisi olla täysin varma siitä, että kaikki tavarat, joista he ovat peräisin, ovat ehdottoman turvallisia niille. Todellinen tilanne näyttää kuitenkin melko erilaiselta, koska Suomen viranomaisilla on kyky valvoa yksinomaan kotimarkkinoita, eivätkä he voi tarkistaa suoraan ulkomailta tulevia tavaroita.

Näin ollen TUKES-virasto tarjoaa potentiaalisia ostajia tutustumaan muutamiin alkeisiin turvallisuuteen liittyviin vinkkeihin verkkokauppojen asiakkaille. Ennen kaikkea älä osta elektroniikkaa, sillä sen suorituskyvyn tarkistamiseksi on tarpeen liittää se verkkoon. Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä lasten lelujen ostamiseen. On välttämätöntä tutkia tarkkaan, ei vain ikään liittyviä suosituksia vaan myös materiaalia. Samoin huomattava vaara on kosmetiikasta, kun otetaan huomioon se, että takuita sen turvallisuudesta on lähes mahdotonta saada. Varovaisuutta tulee esittää ostaessaan vaatteita, sillä usein se voi sisältää haitallisia kemiallisia yhdisteitä, jotka ovat myrkyllisiä keholle. Sama koskee kenkiä, mutta esimerkiksi kirjoja, voit ostaa ilman pelkoa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti