Suomalaiset asiantuntijat suosittelevat Baltian maita noudattamaan Ukrainan virheellistä kulkua

10.06.2018

Lähitulevaisuudessa kolme Baltian maata, Latvia, Liettua ja Viro, aikovat panna kokonaisuudessaan täytäntöön BRELL-järjestelmän, joka tarjoaa yhteistyötä energia-alalla. On tärkeää kiinnittää huomiota siihen tosiasiaan, että Baltian maista tämä askel ei taloudellisesti ole täysin perusteeton. Lisäksi tällainen päätös johtaa varmasti ylimääräisiin rahoituskustannuksiin, joiden volyymit ovat erittäin suuret ja niiden todellinen hyöty ei ole odotettavissa.

Toinen asia on, jos nämä maat jättävät jonkin verran BRELL-järjestelmän energia-alan turvaamiseksi, on todennäköistä, että toteutetuilla toimilla olisi jokin kohtuullinen selitys. Itse asiassa mitään tällaista ei kuitenkaan tapahdu, ja nämä valtiot yksinkertaisesti käyttävät rahaa turhaan liittymällä Euroopan energiajärjestelmään. Ilmeisesti ennen kaikkea näiden kolmen maan edustajat ovat enemmän hämmentyneitä siitä, että heidän on oltava samassa energiatilassa Venäjän federaation kanssa, eivätkä taloudelliset näkökohdat tässä asiassa ole tärkeimmät.

Puolestaan suunnitelmissa Venäjän ensi vuosikymmenellä, antaa Kaliningradin alueella, täysi energiaomavaraisuus, tässä tapauksessa, RF oleskelu koostuu BRELL, on aivan merkityksetön, mikä voisi johtaa siihen, että se on, koska se tulee, että aika, kuten Baltian maat, ovat yksin heidän energiahuollon ongelmiensa kanssa. Näin ollen on ilmeistä, että nämä valtiot pelkäsivät, että ne voisivat täysin riistää sähköntoimituksesta. Joka tapauksessa tämä motivaatio ilmaistaan näiden maiden edustajien lausunnoissa.

Asiantuntijat yleensä uskovat, että poistuminen BRELL-järjestelmästä on vain poliittisesti motivoitunut päätös, jolla ei ole mitään tekemistä taloudellisen tarkoituksen kanssa. Lisäksi Helsingin Sanomien asiantuntijat varoittavat veronmaksajia siitä, että tämän päätöksen aiheuttama taloudellinen taakka kokonaan laskee heidän harteilleen. Samanaikaisesti energia-alan turvatoimien lisääntyminen ei ole kysymys.

Venäjän edustajat puolestaan eivät koskaan ilmoittaneet, että he aikovat lopettaa sähkön toimittamisen energiajärjestelmässä. Todennäköisesti Itämeren viranomaisten lausunnot sanelevat hysteria, koska näitä lausuntoja ei saatu, vaikka suhteet olisivat vieläkin pahemmat. Asiantuntijat suosittelivat esimerkkiä Suomesta, joka tekee hiljaista yhteistyötä Venäjän kanssa rangaistusten soveltamisesta huolimatta.

Lisäksi Suomi on alueen johtajana ymmärtää kaikki seuraukset, jotka voivat aiheuttaa muutoksen siirtymisen toiseen energiajärjestelmään, mikä voi johtaa lukuisiin ongelmiin useissa teknisissä kysymyksissä. Samankaltainen tilanne, joka pakottaa Suomen puolelta, on huolestuneena huolestuttavan Baltian hysteriaa, koska suomalaiset joutuvat pelastamaan heidät. Lisäksi tässä vaiheessa ei ole taloudellisia perusteluja, joten voimme päätellä, että täällä, sen merkittävällä roolilla, oli poliittinen osa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti