Suomalaisella on omat näkemyksensä euroalueen kehityksestä

13.10.2017

Suomalainen osapuoli suostui yhteistyöhön pankkitalletusten turvaamisessa, mutta silti se omistaa oman mielipiteensä, mikä ei salli sen sopia yhteisestä velkasitoumuksesta Euroopan unionissa.

Toisaalta ministerikomissio, jota pyydettiin tutkimaan Euroopan unionin talousalaan liittyviä asioita, otti yksityiskohtaisemmat näkemykset Suomen puolelta tällä hetkellä vallitsevasta kannasta. Erityisesti tarkastellaan valtion taloutta ja sen osallistumista yleiseurooppalaiseen kehitykseen. Ennen kaikkea, kuten asiantuntijat sanovat, opiskelemalla tätä asiaa useimmissa tapauksissa Suomi ei ole koskaan koskaan tehnyt myönteisiä päätöksiä innovaatioista. Ensinnäkin se koskee rahoitusalaan liittyviä kysymyksiä, nimittäin toimenpiteitä, joissa osallistuvat maat yrittävät lisätä yhteistä vastuuta koskevaa toimenpidettä ja yhteistä lähestymistapaa velan velvoitteiden luokkaan liittyviin kysymyksiin.

Pääasiassa suomalainen osapuoli ei ole koskaan kertonut, että se ei tue ajatusta, jos olisi tavallista nimittää yksi ainoa talousministeri, jonka vastuualue ulottuu koko euroalueeseen. Suomen edustamat edustajat puolestaan vaativat, että tähän mennessä on olemassa enemmän kuin riittäviä hallitusten rakenteita ilman sitä.

Ranskan edustajat puolestaan useaan otteeseen vastustivat toistuvasti, että he tukevat aktiivisesti kaikkien Euroopan valtioiden taloudellista yhdentymistä. Vastauksena Suomen osapuoli vastasi sanomalla olevansa halukas tekemään yhteistyötä talletussuojan turvallisuuden alalla, mutta samalla ehdottamaan useita ehtoja, jotka vähentävät merkittävästi luotto- ja rahoitusriskejä. Lisäksi suomalaiset edustajat korostivat, että heillä ei ole mitään estettä pankkialan valvonnan luomisesta Euroopan unionin rajoilla.

Lue myös:

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti