Suomalainen yritys rakentaa sellutehtaan Uruguayssa

09.11.2017

UPM: n rakentama laitos on suunniteltu erityisen taloudelliseksi tilaksi. Rakennuttajien käsityksen mukaan tämän projektin odotetaan olevan noin 2 miljardia euroa.

UPM, joka tuottaa sellu- ja paperituotteita, allekirjoitti Uruguayn hallituksen kanssa sopimuksen, jossa määrätään useita edellytyksiä, jotka mahdollistavat laitoksen rakentamisen tämän maan alueella. Näin ollen huolenaiheen virallisen edustajan mukaan tämä investointisopimus aloitti välittömästi sen allekirjoittamisen jälkeen investointiohjelman.

Uruguayn hallituksen edustajat puolestaan lupasivat, että he tekisivät kaikkensa kehittääkseen infrastruktuuripalveluja alueella. Ensinnäkin meidän on ryhdyttävä teiden ja rautatietoliikenteen korjaamiseen ja rakentamiseen. Uruguayn puoli puolestaan aikoo jakaa 1 miljardin dollarin investointeja. Samaan aikaan Uruguayn hallitus lupasi, että he tekisivät parhaansa voidakseen tarjota tehtaalle vapaakauppa-alueen aseman.

Samaan aikaan asiantuntijat tekivät alustavan arvion rakentamisesta, jonka tulokset osoittivat, että tässä tapauksessa on tarpeen käyttää vähintään 2 miljardia dollaria. Samanaikaisesti projektin kehittäjät kertoivat, että he ovat jo valinnut sopivimman rakennuspaikan, maan keskiosassa, lähellä Paso de los Torosin kaupunkia. Lisäksi havaittiin yksi myönteinen seikka, että uuden yrityksen on tarjottava työtä noin 8 tuhannelle ihmiselle.

Kuitenkin, kuten molemmat osapuolet ovat osallistuneet hankkeeseen, rakentamisen jatkamiseksi on välttämätöntä saada lopullinen hyväksyntä, joka on suunniteltu, aikaisintaan 2 vuoden kuluttua. Muuten on huomattava, että UPM-konserniin kuuluvat yritykset ovat toistaiseksi toimineet menestyksekkäästi tässä maassa jo pitkään. Fray Bentosen kaupungin alueella toimiva tehdas ja raaka-aineiden kasvattamiseen ja sen hankintaan keskittynyt yritys toimivat melko menestyksekkäästi.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti