Suomalainen yritys on lähdössä Liettua, jättäen työtöntä

15.06.2017

PrismaPäätettiin, että Suomen supermarket-ketjun «Prisma» lähitulevaisuudessa jättää Liettuan markkinoille. Siten asiantuntijoiden mukaan tämä ratkaisu on täynnä, että tässä maassa yhtäkkiä menettää työnsä noin 3 sata työntekijää. Käytössä irtisanomisilmoituksen työnsä alueella liettualaisen vetosi suoraan työttömyyskassalle.  

Tämä puolestaan toteamus ei voi kutsua odottamatonta, sillä toukokuun alussa, yhtiö «Suomen Osuuskauppojen Keskuskunnan» osoitettu varoitus, että se suunnittelee sulkevansa jakeluverkoston vuoksi yksinkertainen heikko kannattavuus. Tällä perusteella Suomen yhtiön johto päätti, että heinäkuussa, kaikki oksat vähittäiskaupan ketju estää työn sekä Liettuassa ja Latviassa, sijaitsee lähistöllä. Siten neljän suuren kaupallisten yritysten on täysin suljettu Liettuan alueelle. Tämän seurauksena työttömiksi jäävät 162 Vilnassa sekä 126 työntekijää osastolla kaupungin Kaunas.  

Puolestaan vastaavan viraston työllisyyden Liettuan tasavallassa päätti jakaa tietoja, jossa todetaan, että alusta lähtien vuoden toukokuussa sai kymmenkunta huomaa osoittaa, että suunnitellut sulkemiset, joka työllistää 887 työntekijää. Mutta viime vuoden lopulla, samana aikana, liettualaisjohtoisen työnvälitys, se sai 21 ilmoitusta, jossa ilmoitetaan, että se on suunniteltu lomauttaa noin 1258 työntekijää eri toimialoilla. Niinpä tänä vuonna on tarkoitus alentaa määrän irtisanomisia maassa, joka ei voi vaan iloita.

Lue myös:

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti