Suomalainen poliisi on kiireinen tutkimalla bitcoinien petoksia kymmeniä tuhansia euroja kohti

06.01.2018

Tällä kertaa, murheellisessa verkostossa, vanha suomalainen nainen sai kiinni. Kaikki alkoi siitä, että epäilyttävä nainen päätti ostaa itselleen suosittu tietoverkko, josta hän otti yhteyttä tuntemattomiin huijauksiin, jotka jättivät hänet loppujen lopuksi ilman säästöjä, jotka olivat yli kymmeniä kertyneitä euroja.

Tällaisten tilanteiden välttämiseksi Suomen poliisi päätti julkaista joitain tapauksen yksityiskohtia. Koko tarina alkoi siitä, että tulevan uhrin puhelimessa kutsuttiin ulkomaalaista yritystä, joka harjoittaa bitcoinsin käyttöönottoa. Seuraavaksi epäilyttävää naista, joka tarjoutui asentamaan tietokoneohjelmaa, jonka mukaan huijareita ja euron vaihtamista halutulle kryptovaluutalle.

Asiantuntijoiden mukaan, selvittämällä tapausta, asennettu sovellus, kävi ilmi sisäänrakennetulla tietokoneviruksella, joka tunkeutui kaikkiin tallennettuihin tietoihin. Näin ollen vakoiluohjelma onnistui seuraamaan ja antamaan kehittäjilleen kaikki luottamuksellisiin tietoihin liittyvät materiaalit, mukaan lukien ja liittyvät uhrin pankin yksityiskohtiin. On huomattava, että vanha nainen, joka suostui tunkeilijan temppuun, ei huomannut silmäyksellä, että pankkitililtäan käytännössä kaikki kertyneet varat oli peruutettu.

Vain sen jälkeen kun oli havaittu, että kaikki rahat tililtä poistettiin omistajan tietämättä, hän päätti hakea apua poliisilta. Tällä hetkellä rikosoikeudenkäynnit ovat avoinna, ja niissä säädetään erittäin suuressa mittakaavassa petoksesta.

Suomalaiset lainvalvojat puolestaan päättivät vetää kansalaisiin varoituksen ja suosituksen, että heidän olisi oltava hyvin varovainen ja tarkkaavainen, kun kyse on taloudellisista asioista, varsinkin puhelimessa, täysin tuntemattomat ihmiset antavat apua. Lisäksi näiden kysymysten käsittelemiseksi poliisiviranomaiset suosittelevat, että sellaisten henkilöiden, jotka ovat sellaisen henkilön luottamus, jotka ovat saaneet tällaisen ehdotuksen, olisi pyydettävä apua, koska sinänsä ehdotus on epäilyttävä ja riskialtista.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti