Suojaus Android ei voi selviytyä uuden "Troijan"

19.06.2018

Alan asiantuntijat tietoturvakulttuurissa, työskentelee yrityksen ThreatFabric, kertoi, että suoritettu tutkimus, jonka aikana kävi ilmi, yksi epämiellyttävä seikkana omistajien laitteiden Android-alustalle. Erityisesti, he totesivat, että uusia haittaohjelmia, jotka he ovat löytäneet, melko samankaltaisia niiden perusominaisuudet, muut jo tunnetut LokiBot virus, vaikka se on joitakin ominaisuuksia, jotka voivat ohittaa turvajärjestelmät laitteiden hallinnoimien ohjelmien Oreo ja Android Nougat.

On huomattava, että tämän haittaohjelmien kehittäjät ovat valinneet perinteisen tavan, jonka avulla se kuuluu käyttäjien laitteisiin. Niinpä lähes kaikki mainokset, jotka on peitetty Flash Playerin uudeksi versioksi, alkavat välittömästi aktivoida, on sen arvoista päästä sisään. Tavoitteena Viruksen kopioituu kuvakaappauksia, että hän hiljaa tekee, kun laitteen omistaja jälleen koskettaa näytön ohjaamalla heitä. Tämän ominaisuuden vuoksi tämän haittaohjelmien kehittäjät saavat lähes kaikki älypuhelimesta, tablet-laitteesta tai muusta laitteesta tulevat tiedot. Tästä seuraa, että petostajat saavat käyttäjän pankkitilitietoja, pankkikorttitietoja jne.

Asiantuntijat kuitenkin muistuttavat, että tämä tapa tunkeutua älypuhelinten omistajien tietokantaan ei ole ainoa ja samanlainen virus, melko paljon. Toinen tapa, jota useat hakkerit käyttävät, on laitteen ruudulla, väärennetty sivu tulee näkyviin todellisen sijaan. Tällöin käyttäjän on kirjoitettava käsin ja kirjauduttava manuaalisesti, mikä tekee siitä petostajan. Usein tällaisten rikollisten uhrit ovat käyttäjiä, joilla ei ole paljon kokemusta Internetistä.

Puolestaan ohjelmistokehittäjiä Android, kehittää erilaisia menetelmiä suojan, jonka avulla käyttäjät voivat välttää hakkerit, jotka asettavat väärennös resurssissivuun. Kuitenkin, sinun ei pitäisi koskaan tuntea olonsa turvalliseksi, ja huolellinen hyödyntäen sauvansa, että kokenut murtovarkaat, ovat oppineet kiertämään edes uusin versio turvajärjestelmät, tartuttamaan uuden asiakkaan laitteissa viruksia. Samalla on syytä huomata, että uusi haittaohjelmia, pikemmin huolellisesti naamioida suojausjärjestelmät, jolloin ne väliaikaisia häiriöitä ja saavat kaikki luvat luvattomasta koneenohjaukseen.

Lue myös:

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti