Sosiaalisen elämän uudistusta koskeva työ viivästyy jälleen

12.10.2017

Torstaina 12. lokakuuta 2017 tehtiin esitys, jossa korostettiin uudistuksen edistymistä sosiaalisen hyvinvoinnin alalla. Annikka Saarikon tekemä työraportti saatiin, mutta ongelmat, joiden vuoksi erimielisyyksien ratkaiseminen asiantuntijoiden kanssa oli vaikeaa, tapahtumaa oli lykättävä. On syytä huomata, että tämä asiakirja on erittäin tärkeä ja kauan odotettu hanke, jonka ratkaisut odottavat kauan.

Sitä paitsi kaikki materiaalit, mukaan lukien sosiaalisen uudistamisen toimenpiteet, on edelleen toimitettava Suomen eduskuntaan, jossa ihmisten edustajat työskentelevät heidän puolestaan. On myös huomattava, että tässä vaiheessa tämän asiakirjan hyväksyminen on konkreettinen saavutus ja se on erittäin tärkeä koko maassa.

Huolimatta ehdotetun asiakirjapaketin merkityksestä huolimatta ne ovat edelleen asiantuntijoiden valvonnassa, joiden tehtävänä on määritellä, noudattavatko ne perustuslain artikloja. Ongelmana on se, että tämä pyrkimys uudistaa koko sosiaalisen järjestelmän järjestelmä tunnustettiin sellaiseksi, mikä ei täysin vastaa Suomen perustuslakia. Tämän vuoksi asiantuntijat ehdottivat tämän asiakirjan täytäntöönpanon lykkäämistä vuodelle 2020. On syytä huomata, että uudistuksesta aiheutuvien hallinnollisten muutosten aiheuttamat muutokset jakautumisessa ovat vaikuttaneet merkittävästi ja vaikuttavat monissa kysymyksissä. Esimerkiksi alueellisten viranomaisten vaalien ajoitus oli lykätty myöhemmäksi.

Samaan aikaan sosiaalialan kysymyksiä käsittelevät asiantuntijat joutuivat huomaamaan, että tällaisia askeleita ei ole tarpeen uudistaa niin ankarasti ja ajattelemattomasti, sillä kielteisimmin se voi vaikuttaa koko järjestelmään kokonaisuutena. Heidän mielestään ei pidä ryhtyä kiireellisiin askeleisiin tällaisessa tärkeässä järjestelmässä.

Lue myös:

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti