Sosiaalialan työntekijät tarkastavat rikollisen menon

05.11.2017

Ikääntyneiden kansalaisten etujen kunnioittamisen organisaatiot sanovat ennen kaikkea, että on syytä tarkkailla rikollista menneisyyttä sellaisten ihmisten kanssa, joilla on luottamus yksinäisten eläkeläisten hoitamiseen. On huomattava, että jo viisitoista vuotta, jotka joutuvat tekemisiin teini-ikäisten ja lasten kanssa, on tehtävä tällainen tarkistus.

On tärkeää huomata, että jatkuvasti kotihoidon tarpeessa olevien yksittäisten eläkeläisten määrä kasvaa joka vuosi jatkuvasti. Tähän päivään asti tällaisissa palveluissa on akuutti tarve noin 70 000 pitkälle edenneelle ihmiselle. Niinpä järjestöt, jotka pitävät ikääntyneiden oikeuksien suojelua toimialansa alaisina, ovat vakavasti katsoneet, että rikollisen menneisyyden pakollinen tarkastaminen tulee tavanomaiseksi ja luovuttamattomaksi käytännöksi.

Tällainen pakollinen koe on puolestaan oltava työnhakijoita, jotka huolehtivat lapsista ja nuorista. Ayla Okkosen muistomerkkijohtajan mielestä on syytä muistuttaa, että suurin osa vanhuksista kärsii muistihäiriöistä, mutta heidän on otettava päivittäin erilaisia vierailijoita. Niinpä alustava menettely, jolla varmistettaisiin, että rikollishistoriaa käyttävät henkilöt työskentelevät tämän ihmisryhmän kanssa, auttaisivat välittömästi katkaisemaan hakijat rikosrekisteriin, koska he eivät itse kannattaisi tätä työtä.

Tällainen tarkistus on ennen kaikkea välttämätön, jotta voidaan välittömästi tehdä selväksi, että eläkeläisten kanssa työskentely on erittäin tärkeä asia, ja siksi kaikille ei ole kyse. Samalla tämä antaa lisäviestinnän siitä, että kukaan ei voi käyttää ikääntyneitä omissa rikollisissa tarkoituksissaan.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti