Sijoittajat ennustavat kullan hinnan pudotuksen

26.09.2019

Suurimmalla osalla ihmisistä on jo toistuvasti ollut tilaisuus tarkkailla, kuinka maailman johtajien viestit sosiaalisissa verkostoissa heijastuvat maailmantalouden muutoksiin. On syytä huomata, että vuosi 2019 oli tässä suhteellisen suuntaa-antava, koska Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin Twitter-sivullaan antamat lausunnot saivat kullan arvon nousemaan maailman pörsseissä hyvin lyhyen ajanjakson kuluessa. 16,5%.

Rahoitusmarkkina-analyytikot puolestaan huomauttavat, että sijoituspankin RBC Capital Marketsin työntekijöiden tekemän analyysin mukaan Yhdysvaltojen presidentin aktiivinen viestintä Twitterissä jo useamman kerran johti ”keltaisen metallin” hintaan. , joka kerta reagoinut lausuntoihinsa hinnankorotuksella. Analyytikot kuitenkin väittävät, ettei yhdessäkään Trumpin viesteissä ole koskaan mainittu kultaa, sellaisenaan hänen sanoillaan oli kuitenkin vaikutus. On myös huomattava, että Valkoisen talon päällikkö mainitsi juuri tweetidessään tarpeesta korottaa Kiinassa valmistettujen tavaroiden tulleja. Siksi markkinat tulkitsivat lausuntoja omalla tavallaan, ja jalometallin hinta nousi nopeasti jopa 16,5%. Toinen syy tähän ilmeisesti oli terävä kritiikki Yhdysvaltain keskuspankkijärjestelmää kohtaan, jonka amerikkalainen johtaja myös toistuvasti julkaisi sivullaan.

Useimmat käyttäjät, jotka ovat kiinnostuneita Yhdysvaltojen finanssipolitiikasta, ovat useaan otteeseen nähneet, kuinka Trump päätyi vaatimuksiin Fed-johdolle niin, että he osoittivat enemmän luottamusta toimintaansa, tehdessään päätöksiä dollarin markkina-arvon pienentämisestä vähentämällä kirjanpidon kokoa. hinnat. Tällä tavalla Valkoisen talon päällikkö päätti tukea amerikkalaisia valmistajia, jotka myyvät tavaroitaan vientiin. Todellinen käytäntö puolestaan osoittaa, että tällaisilla toimenpiteillä voi olla erittäin epämiellyttäviä seurauksia itse Yhdysvaltojen taloudelle. Ensinnäkin, tällaiset vaiheet kykenevät provosoimaan konkreettisen inflaation kierroksen maassa. Tässä yhteydessä kullan arvonlisäys muuttuu jatkuvasti hyödykepörsseissä.

Christopher Lurney, yksi asiantuntijoista, jotka suoritti tutkimuksen Trumpin viestien seurauksista sosiaalisissa verkostoissa, kertoi, etteivät he ehdottomasti onnistuneet osoittamaan, että hänen sanoillaan oli vaikutusta markkinoiden tilaan. Hänen mukaansa kaikki Trumpin lausunnot liittovaltion pankista ja kauppasuhteista Kiinan kanssa eivät voisi suoraan toimia tekosyynä tilanteen kehittymiselle. Asiantuntija on kuitenkin varma, että juuri näiden lausuntojen perusteella tehtiin asianmukaiset päätökset eri tasoilla. Tämän seurauksena tavalla tai toisella oli sellaisia hinnankorotuksia, jotka liittyivät kullan hintaan.

Kaikki samassa sijoituspankissa ovat kuitenkin varmoja, että kaikista viimeaikaisista tapahtumista huolimatta lähitulevaisuudessa tämä suuntaus alkaa todennäköisesti kääntyä. Tämän investointipankin analyytikkojen mukaan edes Amerikan presidentin uudet tweetit eivät enää pysty millään tavalla vaikuttamaan kullan hinnan laskuun. Alustavien laskelmiensa mukaan kulta menee tämän vuoden loppuun mennessä noin 3%: n arvosta, ja sen hinta pörsseissä ei ylitä 1 474 dollaria troija unssilta. Samaan aikaan ei ole paikallaan muistaa tosiasiaa, että juuri tämän vuoden 24. syyskuuta jalometalli hyppäsi jyrkästi hintaan, rikkoen aiemmat ennätykset. Uusi uutinen, jonka mukaan Yhdysvaltain presidentti oli valokeilassa, johtui siitä, että jotkut kongressin edustajat nostivat esiin oikeudenkäynnin aiheen, aiheuttivat kullan hinnan nousun 0,6 prosenttia.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti