Siepattu Norjan rikkaimman kansalaisen vaimo

13.01.2019

Toisena päivänä Norjasta tuli hälyttäviä uutisia, joissa ilmoitettiin, että maan rikkaimpien ihmisten Tom Hagenin aviomies siepattiin. Luotettavien lähteiden mukaan sieppaus tehtiin syksyllä 31. lokakuuta, mutta vasta nyt olemme tietoisia tästä tapauksesta.

VG: n toimittajien mukaan hyökkääjät vaativat suurta lunnaita vapauttamaan panttivangin. Nämä tiedot, niiden mukaan toimittajat, saivat maan lainvalvontaviranomaisten edustajia. Kuten tapauksen yksityiskohdista on ilmoitettu, että Anne-Elizabeth Helvik-Hagen oli hänen sieppauksensa aikana talossaan Lehrenskogissa. Lisäksi kerrotaan, että kidnappausvelvollisten vaatima lunnaiden määrä on 9 miljoonaa euroa, joka on muutettava cryptocurrencyiksi.

Lehdistön jäsenten saatavilla olevien sieppaustietojen perusteella he totesivat, että rikolliset varastivat naisen ainoana tarkoituksena vaatia lunnaita hänen vapauttamisestaan. Samalla hetkellä lainvalvontaviranomaiset, joiden edustajat suosittelivat perheenjäsenille, eivät täytä hyökkääjien esittämiä vaatimuksia aktiivisesti.

Jotta rikoksentekijä joutuisi etsimään siepattua uhria, lainvalvontaviranomaiset tekivät useita kiireellisiä toimenpiteitä, joihin sisältyi ehdottoman salassapitovelvollisuuden noudattaminen, ja tämä tapahtuma alkoi saada ensimmäiset raportit. Salassapitovelvollisuuden noudattaminen oli erittäin välttämätöntä, koska tämä julkisuus saattoi aiheuttaa kielteisiä seurauksia varastetuille. Samalla lainvalvontaviranomaisten merkittävät ponnistelut osallistuivat naisten etsimiseen liittyvien toimien osallistumiseen. Paikallisen poliisin lisäksi myös Interpolin ja Europolin kaltaiset rakenteet käsittelivät tätä asiaa. On syytä huomata, että koko ajan, kun uhri oli vankeudessa, ja tämä on noin 10 viikkoa, häneltä ei tullut tietoja tai viestejä.

Tässä tapauksessa julkaisussa todetaan, että kidnapattu, on 3 lapsen äiti ja isoäiti. Ensimmäisenä yksityiskohdana kerrottiin, että sieppauksen tapahtumishetkellä uhri oli kotona. Samaan aikaan poliisi löysi rikoksen tapahtumapaikassa jälkiä, joissa kerrottiin huoneen rikkomisesta. Lisäksi ilmoitettiin, että rikoksen aikaan talossa ei ollut videovalvontaa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti