Sähköisten laitteiden käyttäjät Venäjällä eivät pelkää viruksia - kaivostyöläisiä

02.08.2018

Huolimatta siitä, että tähän päivään asti uhka, jonka haittaohjelmien virukseksi on salakuunteleva salaisuus, on melko korkea, puolet Venäjän asukkaista ei pidä tätä erityisenä ongelmana. Ensinnäkin heidän mielestään haittaohjelmien tartuntojen todennäköisyys ei ole liian suuri, joten sinun ei pidä kiinnittää erityistä huomiota tähän ongelmaan.

Avastin yritys päätti tehdä tutkimuksen, jossa asiantuntijat yrittivät selvittää, kuinka vakavat, tavalliset käyttäjät ajattelevat laitteidensa lisätoimenpiteitä. Miten oli mahdollista luoda ja viestiä eri sosiaalisissa verkostoissa miljoonien tavallisten käyttäjien kanssa, kävi ilmi, että noin 41 prosenttia heistä ei ole kiinnittänyt huomiota tähän kysymykseen. Noin kolmannes vastaajista totesi, että heidän tietokoneillaan ei ole laitteita, joiden avulla he voivat ottaa digitaalisen valuutan, joten he eivät ole kiinnostuneita hakkereista.

Ensinnäkin tutkijoiden päätavoitteena oli arvioida eri maista tulevien käyttäjien riittävyys, arvioida sellaisten ohjelmien aiheuttamien uhkien uhkaa, jotka ansaitsevat kryptavaluutan laitteidensa kautta. Kyselyyn osallistuivat Japanin, Tšekin tasavallan, Venäjän, Espanjan ja useiden muiden maiden kansalaiset. Lisäksi asiantuntijat halusivat tietää käyttäjiltä, tietävätkö he, että he ovat viruksia - kaivostyöläisiä ja miten he liittyvät tähän. Kuten odotetusti, noin 95% venäläisistä käyttäjistä on melko hyvin tietoinen salaustekniikoista, ja 82% vastaajista sanoi kuullen, että tietokoneita on tarttuva viruksilta, jotka salaa digitaalisen valuutan. Lisäksi joka viides käyttäjä ilmaisi suostumuksensa toimittaa sähköisen laitteensa niin, että se tuottaa salausvaluutan automaattisesti sen sijaan, että se katselisi obsessiivista mainontaa.

On huomattava, että äskettäin kaikkein vaarallisin ja laajalle levinnein petoksiin perustuva tekijä on tietojenkalastuksen resurssien luominen, käyttäjien henkilötietojen ja heidän elektronisten kukkaroidensa ja pankkikorttiensa metsästys. Huolimatta kriittisten valuuttojen markkinoiden epävakaudesta, tällaisten sivustojen määrä kasvaa vain.

Lisäksi yli 18,5 prosenttia käynnistysvaiheista, joihin investoinnit ovat houkuttelevia, saattaa myös olla vaarassa. Tässä vaiheessa tällaisiin hankkeisiin osallistuminen jo noin miljardi dollaria on riskialttiita investointeja, ja ne voivat kadota milloin tahansa. Näin kriittisten valuuttojen tekijöille luodut petolliset henkilöt, Pincoin ja Ifan, jotka onnistuivat houkuttelemaan investointeja 660 miljoonaan dollariin, salaperäisesti kadonneet.

Samaan aikaan ohjelmiston, joka huijarit luoda, tulee kehittyneempi. Tämä on osoituksena siitä, että viimeisten kuuden kuukauden ajan virukset-kaivostyöt ovat pitäneet täydellisen johtajan asemaa muiden haittaohjelmien joukossa. Tämä ilmiö on kohdannut niin valtavia mittasuhteita, että pahanlaatuisen viruksen uhrata riski on ilmennyt paitsi tietokoneissa ja kannettavissa tietokoneissa, myös älypuhelimissa ja muissa ohjelmissa toimivissa laitteissa. Useita sovelluksia ja suosittuja pelejä on tartunnan näillä viruksilla.

Avast-yhtiö tarjoaa toimenpiteitä tämän uhkan torjumiseksi uusia versioita suojeluohjelmista, ei ainoastaan kannettaville tietokoneille ja henkilökohtaisille tietokoneille, vaan myös älypuhelimille ja muille elektronisille laitteille. On huomattava, että kaikki kehitetyt ohjelmat ovat täysin maksuttomia, koska uhka on varsin konkreettinen, mutta kaikki eivät ole vielä onnistuneet arvioimaan tutkintonsa. Virusin tartunnan saaneet laitteet joutuvat työskentelemään jatkuvassa suuressa kuormitustilassa, mikä lisää laitteiden virrankulutusta ja häiriöitä. Lisäksi virustartunnan saaneessa laitteessa suorituskyky vähenee merkittävästi ja henkilötietojen menettämisriski.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti