Samsung on päättänyt antaa oman sähköisen korttinsa

05.10.2019

Elektroniikkalaitteiden valmistusalan asiantuntijoista on jo vuosien ajan ollut paljon vitsejä siitä, että Samsung on liian halukas kopioimaan tuotteita kilpailijoilta Applelta. Vuosien mittaan on kuitenkin tapahtunut paljon muutoksia, ja yritys on pystynyt kehittämään oman tyylinsä, sekä laitteidensa suunnittelussa että sähköisessä täyttämisessä. Toisinaan tapana lainata muiden ideoita kuitenkin tuntuu, vaikka yritys onkin onnistunut ansaitsemaan oman nimensä markkinoilla.

Joten tällä kertaa tuli tiedossa, että Samsungin suolistossa tehostetaan toimenpiteitä oman rahoituspalvelun ”Samsung Pay” käyttöönottamiseksi. Tällä hetkellä tiedetään, että asiantuntijat ovat alkaneet testata ohjelmaa, jonka toiminnallisuus mahdollistaa rahansiirtojen käytön. Lähteiden mukaan palvelun käynnistämiseksi tarjotaan laaja-alainen ohjelmistopäivitys. Lisäksi tämän yrityksen älypuhelimien omistajat voivat nyt myöntää erityisen pankkikortin, johon cashback-ohjelma on jo sisällytetty. On syytä huomata, että tämä on melko hyvä uutinen käyttäjille itselleen, koska heillä on nyt mahdollisuus enää pelätä, että jokin pankeista ei tue kontaktittömien maksujen toteuttamista. Ei vain, että loppujen lopuksi nyt he itse voivat muutaman minuutin kuluessa antaa virtuaalisen pankkikortin. Tämän palvelun etuna on myös se, että asiakkaan ei tarvitse maksaa palkkioita tämän tyyppisestä palvelusta.

Todennäköisesti Samsung Pay -palvelun luojat päättivät tarjota omille kasvoilleen vaihtoehdon jo toimivalle Apple-kortille. Korealainen yritys ei kuitenkaan löytänyt pankkia, joka suostuisi toimimaan yhteistyössä sen kanssa luottolimiittien myöntämisessä. Siksi kehittäjien piti mennä niin pitkälle, että asiakkaat itse täydentävät korttinsa transaktioita varten. Mutta tälläkin vaihtoehdolla tällä palvelulla on omat etunsa, joiden avulla asiakkaat voivat tehdä jopa kansainvälisiä rahansiirtoja ilman palkkioita. Lisäksi käyttäjien yleisö kasvaa jatkuvasti, koska heidän ei tarvitse vahvistaa vakavaraisuuttaan suorittamalla aikaa vieviä lisämenettelyjä.

Sanalla sanoen, korealainen yritys onnistui kuitenkin houkuttelemaan melko paljon asiakkaita siitä syystä, että se harkitsi perusteellisesti kansainvälistä maksujärjestelmäänsä. Menestyksen salaisuus hänen tapauksessaan on, että hän pystyi täyttämään potentiaalisten käyttäjien tärkeimmät vaatimukset luomalla täydellisen järjestelmän, joka sallii kansainvälisten maksujen suorittamisen yksinkertaisimmilla ehdoilla ja lisäksi veloittamatta lisämaksuja.

Tällä hetkellä tätä päivitystä ei ole vielä saatavana laajalle käyttäjäryhmälle, koska se on vain järjestelmän testaustesteissä. Tähän päivään mennessä Yhdysvalloissa asuvat asiakkaat testaavat tämän päivityksen ominaisuuksia. Kehittäjät puolestaan vakuuttavat, että ennen testipäivityksen testien päättymistä on jäljellä hyvin vähän aikaa, minkä jälkeen minkä tahansa maan asukkaat voivat käyttää sitä helposti. Ja potentiaalisille käyttäjille itsellesi voi vain toivoa, että korealaiset kehittäjät eivät viettäneet niin paljon aikaa ja vaivaa turhaan uuden palvelun luomiseen. Samaan aikaan, jos palvelu todella toimii kunnolla, tämä vie yrityksen epäilyttävät kritiikit perusteesta todeta, että Samsung ei ole edes pystynyt käyttämään valmisideaa ja tehnyt kaiken väärin. Asiantuntijoiden alustavien ennusteiden perusteella tämän päivityksen pitäisi saada nopeasti käyttäjien kunnioitus, koska sillä ei ole rajoituksia, toisin kuin Apple Card.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti