Salausvaluutat vahingoittavat planeettaa

21.09.2018

Vaikka otetaan huomioon se, että kriittisten valuuttamarkkinoiden viimeaikainen väheneminen ei ole mitenkään vaikuttanut energiankulutustasoon kaikkialla maailmassa. Samaan aikaan asiantuntijat huomauttavat, että täysin omistajien omistamat kaivoslaitteet lisäävät sähkönkulutuksen tasoa jatkuvasti.

Ainoastaan vuoden 2017 alussa rekisteröitiin noin 73 terawattituntia. Samaan aikaan laskujen mukaan maailman kaivostyöläiset käyttivät noin 3,5 miljardia dollaria. Asiantuntijat toteavat yksimielisesti, että jos tilanne ei muutu, maailmantalous ja energia kärsivät merkittävistä tappioista, puhumattakaan ympäristöstä. Kaivostyöntekijöiden energiankulutuksen syyn ymmärtämiseksi on syytä perehtyä itse järjestelmän toimintaan, sillä siinä on kyse siitä, että prosessissa mukana olevien laitteiden on käsiteltävä valtavia määriä tietoja. Samaan aikaan, kun tietokone löytää ja ratkaisee ongelmia, luodaan uusi virtuaalinen lohko. Se on käyttäjä, joka pystyy ratkaisemaan algoritmisen tehtävän ja sulkemaan tämän lohkon, hän saa asianmukaisen palkinnon työstä.

Kuten asiantuntijat sanovat, tällä hetkellä kunkin lohkon kustannukset ovat 12,5 bitcoins. Samaan aikaan on huomattava, että bonusmaksun koko leikataan puolittain, kerran neljällä vuodella.

Nämä olosuhteet tekevät maailman kaivostyöläiset, jotta sähkönkulutuksen taso kasvaa. Samaan aikaan kehitetään yhä enemmän uusia tietokonemalleja, joilla on vielä suurempi tuottavuus ja samalla tarvitsevat enemmän energiaa. Lisäksi, jotta saisimme lisää mahdollisuuksia pelin aikana, käyttäjät yhdistävät kaikki uudet laitteet toimimaan. Sen sijaan kriittisen valuutan louhintaedellytykset eivät salli kaivostyöläisten tuottaa liikaa virtuaalivaluuttaa. Siten hankkimalla kehittyneempiä laitteita, käyttäjien on lisättävä niiden määrää suorittamalla tehtäviä aiemmissa määrissä.

Kaivostyöntekijöiden jännitystä voidaan selittää sillä, että itse bitokoija on alunperin tiukasti rajoitettu. Asiantuntijat ovat sitä mieltä, että kaivostyöntekijöiden sähkönkulutuksen määrä voi nousta 5 prosenttiin maailmanlaajuisesta kulutuksesta, jotta saadaan yksi bitcoin. Tällä hetkellä kullekin sähköiselle kolikolle on jo noin 0,5%.

Rahoitusanalyytikot puolestaan päättivät jakaa erittäin mielenkiintoisia tietoja, mikä heijastaa kaivosliiketoiminnan kannattavuutta. Kuten tiedettiin, kriittisten valuuttojen ansaitut onnistuivat ansaitsemaan 5 miljardin dollarin sisällä. Samanaikaisesti laitteiden ja sähkön kulutus on noin 3,7 miljardia dollaria. Toisaalta bitcoinin kustannusten laskun taustalla sen tuotannon kannattavuus on kysymysmerkin alla. Monet kaivostyöläiset voivat luopua ammatistaan, erityisesti osaa, joka rehellisesti maksaa sähkönlaskuja ja ostaa uusia laitteita.

Toinen osa alan asiantuntijoita on kuitenkin. Ennusteiden mukaan lopulta bitcoinin hinta nousee väistämättä 50 tuhanteen dollariin kolikolle. Sitten on vaikea kuvitella, kuinka paljon sähköä kulutetaan kaivostoiminnalla.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti