Saksan viranomaiset yrittävät säästää dieselautojen omistajia

20.10.2018

Pitkien riitojen ja keskustelujen tuloksena Saksan parlamentin hallituskoalitioissa he päättelivät, että oli tarpeen kehittää useita toimenpiteitä, joiden avulla ratkaistaisiin lopulta vanhojen dieselmoottoreiden ongelma. Poliitikkojen oli tehtävä kovasti työtä huolehtimaan luonteesta eikä vanhentuneista dieselmoottoreista täysin vanhentuneeksi.

Nyt uusien standardien mukaan autovalmistajat ovat velvollisia tekemään ohjelmistopäivityksiä, joilla vanhoja dieselautoja on varustettu. Lisäksi hankkimalla uuden auton, omistaja voi luovuttaa vanhan auton ja samalla saada huomattavia alennuksia.

Saksan hallitus itse puolestaan on täysin tyytyväinen päätöksensä tulokseen. Heidän mielestään tämä on vain hieno uutinen niille, jotka yhä ajaa dieselmoottoria, ja erityisesti silloin, kun ympäristön tilanne aiheuttaa huolta. Käytettävissä olevien tietojen mukaan käytössä on tällä hetkellä Saksassa noin 1,4 miljoonaa ajoneuvoa, jotka edellyttävät välittömästi uusimista tai täydellistä korvaamista, koska ne eivät täytä Euro 6 -standardien vaatimuksia. jotka eivät täytä näitä vaatimuksia. Samaan aikaan tällaisten autojen määrä maassa on noin 8,8 miljoonaa yksikköä, joista kaikkiaan 46,5 miljoonaa.

Autovalmistajista, täällä myös hallitus kokoontui keskinäiseen ymmärrykseen ja toiveeseen tavata toisiaan. Esimerkiksi Volkswagen ja Daimler puhuivat helposti tarjoten alennuksia asiakkailleen. Mutta vanhojen autojen päivittämisen alalla ei kaikki ole niin yksinkertaista, koska se voi olla varsin kallis prosessi, joka laskee autovalmistajien hartioille. Lisäksi kukaan ei voi taata, että muutoksen aikana vanha auto ei onnistu.

Toisaalta virkamiehet pyrkivät täysin puolustamaan kantansa asiaan, etenkin varmasti, ympäristönsuojeluviraston edustajiksi. Heidän vakaumuksensa mukaan vanhan auton omistajan olisi aina voitava tehdä valinta. Näin ollen kaikki autojen nykyaikaistamiseen tarvittavat kustannukset on maksettava autonvalmistajilta. Jos asiakas ei pysty ostamaan uutta autoa, vaikka hänellä olisi merkittävää alennusta, hänellä on oikeus käyttää vanhaa ajoneuvoaan täysimääräisesti.

Ei ole tarpeetonta muistuttaa, että tällainen vilkasta keskustelua dieselkäyttöisten autojen käytöstä ei ole peräisin tyhjästä, ja sillä on oma taustansa. Kaikki alkoi, kun yhtäkkiä puhkesi skandaali, jonka ydin oli, että auto jättiläinen Volsvagen antoi epätarkkoja tietoja uusien autojen pakokaasujen sisältämistä haitallisista osista. Kun ympäristönsuojelijat kuulivat hälytystä, hallitus nimitti tarkastuskomission muille yrityksille. Kuten odotettaisiin, tulokset osoittautuivat melko pettymiksi, sillä lähes kaikki autovalmistajat keinotekoisesti alensivat uusien autojensa haitallisten aineiden päästöjä.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti