Saksalaiset asiantuntijat selittivät, että Euroopan ei pitäisi luopua pohjoisesta virtauksesta - 2

31.08.2018

Euroopan unionin maat ovat melko itsenäisiä aiheita, joten niiden ei pidä sallia Yhdysvaltojen sanelemista, miten niiden pitäisi harjoittaa talouspolitiikkaa. Ensinnäkin asia koskee pohjoista rataa - 2, josta washingtonin edustajia kehotetaan vetäytymään. Yksi tarkkailijoista alalla taloussuhteiden Theo Sommer työskentelevä saksalainen painos «Die Zeit» kehottaen ihmisiä ei noudata kohdassa Amerikan kumppaneille, suositellaan kieltäytyä hankkeen.

Toimittajan vakaumuksen mukaan Saksan hallitus ei pidä panttivangiksi Yhdysvaltain presidentin Trumpin harjoittamaa politiikkaa kohtaan. Samoin, hän sanoi, kieltäytynyt osallistumasta suorittamiseksi putken rakentamisesta pystyy riistää maan monia tuottoisa etuja, jotka puolestaan on myönteinen vaikutus kaikkiin EU-maissa. Samaan aikaan analyytikot sanovat, että osa poliitikoista, jotka ovat varoittaneet EU vastaan liiallista riippuvuutta maakaasusta Venäjältä, taipumus kääntää kaiken yksinomaan politiikassa, ei tunne todellista hyötyä.

Virallisten tilastojen mukaan tällä hetkellä osuus Venäjän kaasua Euroopan unionissa, ei ylitä 40%, loput volyymit, tulevat Norja, Alankomaat ja muut kaasua tuottavat maat. Samaan aikaan toimittaja muistutti, että 1990-luvulla Venäjä tarjosi paljon maakaasua Euroopan maihin. Lisäksi useimmissa Euroopan maissa kaasuntuotannon määrä vähenee huomattavasti, kun Venäjä vain kasvattaa tuotantoaan ja on melko luotettava kumppani, jolla on omat velvoitteensa. Kylmän sodan ajanjaksona, venäläinen öljy ja kaasu, jatkuivat aina säännöllisesti asiakkailleen.

Mukaan Sommer, yksi tärkeimmistä vastustajat tässä projektissa on Ukraina, joka voisi tarjota tarvittavat tilavuudet kaasutoimitusten, mutta jatkuvia ongelmia hallitus esti sen virkamiehiä ratkaista tämän ongelman, joka perustuu todellisiin etuihin. Kuitenkin, vaikka sitä ei voida laskea. EU-mailla puolestaan on vankka kaasuinfrastruktuuri, jonka avulla ne voivat varastoida valtavia määriä nesteytettyä kaasua. Yhdysvaltojen puolelle väittää tämän alan, joka tarjoaa lisäksi kaasua, joka on 25 prosenttia kalliimpaa kuin Venäjä. Näin ollen Euroopan Kansainyhteisön maissa ei pidä luopua "Nord Stream-2" -rakennuksesta, koska siitä riistetään strateginen etu. Samaan aikaan, asiantuntija on tuominnut toimintaa Yhdysvaltain presidentti Trump, joka hänen seuraamus pahentaa taloudellinen tilanne monissa maissa, mikä lopulta vaikuttaa kansalaistensa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti