Saksalainen yritys päätti myydä osuutensa energiayhtiöstä

09.01.2018

Tärkeä tapahtuma maan talouselämässä tapahtuu tulevana vuonna, jos antimonopoliasema hyväksyy kaupan. Tässä tapauksessa puhumme sopimuksen tekemisestä energiayhtiön osuuden hankkimisesta, jonka määräksi arvioidaan 3,76 miljardia euroa.

Aivan äskettäin, yhtiöllä on hallituksen E.ON Saksasta lähtöisin harjoittaa energia toimintaa päätettiin myydä osan omistuksestaan Fortumin omistukseen huolta, omistaa Suomen omistajalle. Kuten kauppaa koskevassa tiedonannossa todetaan, suunnitellaan siirtävän noin 47 prosenttia saksalaisen yhtiön arvopapereista. Tämän ilmoitti Saksan yrityksen edustajat, jotka julkaisivat yksityiskohtaisen lehdistötiedotteen.

Lisäksi ilmoitetaan kaupan täsmällinen määrä, joka on 3,76 miljardia euroa. Tämän perusteella on mahdollista arvioida koko Uniper-yrityksen likimääräisiä kustannuksia, jos suoritamme yksinkertaisia matemaattisia laskelmia. Näin ollen on helppo laskea, että koko yrityksen kokonaisarvo on 8,05 miljardia euroa. Jos puhumme Uniper-yhtiöstä, perustustamme, on vuorossa 2016. Suomalaisen yhtiön toiminta-alue on energiamarkkinoiden työ. On syytä huomata, että yhtiöllä on 25%: n osuuden kehittyneitä yhtiöitä kaasukenttien Jamalin-Nenetsian, joka sijaitsee Venäjän federaation.

Huolimatta siitä, että kaikki neuvottelut on toteutettu pitkään aikaan, tässä vaiheessa on kuitenkin tiettyjä esteitä, jotka estävät sen lopullisen suunnittelun. Ensinnäkin puhumme Saksan oikeuden vivahteista, joissa yrityksen osakkeiden myyntiä koskeva menettely on selkeästi määritelty. Näin ollen ennen kuin yhtiö esittää huutokauppaa, sen omistajien on tarjottava osake arvopapereista, jotka myydään lunastettaviksi. Ja vain tämän menettelyn jälkeen tapahtuman rekisteröinti muiden ostajien kanssa voidaan suorittaa lain mukaan.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti