Sadonkorjuun sijasta amerikkalaiset maanviljelijät keräävät peltoillaan aurinkoenergiaa

24.09.2019

Lopulta amerikkalaiset maanviljelijät tulivat siihen johtopäätökseen, että satojen viljely ei ole yhtä kannattavaa kuin ansaita rahaa aurinkopaneelien asentamisesta pelloilleen. Viime aikoina yhä useammin viljelijät, jotka harjoittavat perinteisesti hedelmällisten maiden viljelyä, alkoivat luopua tästä ammatista mieluummin täysin erilaisista ansiotyypeistä. Kirjaimellisesti joka päivä aurinkopaneelien kattamien peltojen pinta-ala kasvaa.

Ensimmäinen, joka kiinnitti huomiota tilanteeseen, oli The Wall Street Journal -julkaisu. Juuri he alkoivat julkaista materiaaleja, että viljelykasvien viljelyn sijasta Yhdysvalloissa asuvat viljelijät aloittivat rouhissaan antaakseen kentänsä asentaakseen aurinkopaneelit niihin. On syytä huomata, että julkaisu, jota se kutsui, ei ole vain yksittäisiä tapauksia, vaan todellinen tasainen trendi. Entisinä aikoina melkein suurin osa näiden peltojen viljelykasveista oli tarkoitettu vientiin Kiinaan, julkaisu toteaa.

Kahden maan välillä on kuitenkin tällä hetkellä kehittynyt melko vaikea poliittinen ja taloudellinen tilanne. Seurauksena oli tullien korotusta koskevien uusien asetusten vaikutus. Tämän seurauksena Kiinan oli lopetettava soijakasvien ostaminen amerikkalaisilta viljelijöiltä korvaamalla heidän toimituksensa Brasilian toimituksilla. Tämän vastakkainasettelun seurauksena koko Yhdysvaltojen teollisuus menetti kannattavuutensa ja lakkautti tuottamasta ainakin jonkin verran voittoa viljelijöille. The Wall Street Journalin tutkimuksen mukaan konkurssiin joutuneiden tilojen määrä on lisääntynyt viimeisen 12 kuukauden aikana jopa 13 prosenttia. Siten heillä ei ole muuta jäljellä, jos he eivät halua mennä täysin konkurssiin, jakaa maansa. Uusien olosuhteiden perusteella, kun otetaan huomioon, että nyt osa maasta jää yksinkertaisesti käyttämättä. Kuten aikaisemmin, suurin osa maasta käytetään eri viljelykasvien viljelyyn, ja turhiksi osoittautunut osa on tarkoitettu aurinkovoimalaitosten asennukseen.

Uusissa olosuhteissa maanviljelijät jätetään korjaamaan sähköä sadon sijasta. Ensinnäkin, sellainen ammatti, kuten kävi ilmi, voi tuoda maanomistajille huomattavasti enemmän voittoa kuin tavanomainen viljely. Tästä huolimatta ei pidä unohtaa, että paitsi maanviljelijät, myös valmistajat, jotka tuottavat näitä samoja aurinkopaneeleja, ansaitsevat tästä. Ja jos tarkastellaan tarkkaan tällaisten yritysten luetteloa, niin ehkä ensimmäisen aseman siinä on First Solar -niminen yritys, joka on tämän alan johtava yritys Yhdysvalloissa. Muuten, yhtiö tänä vuonna juhlii 20-vuotisjuhliaan.

Koko toiminnan ajan yritys pystyi ottamaan johtavan aseman aurinkopaneelien tuotantomarkkinoilla, koska se oli tuottanut yhteensä useita moduuleja, jotka pystyvät tuottamaan yhteensä noin 25 GW sähköä. Yrityksen edustajat ylpeänä ilmoittavat onnistuneensa luomaan ainutlaatuisen yrityksen, joka hallitsee melkein kaikkia tuotantovaiheita. Yhtiö on täysin itsenäinen, koska alkaen raaka-aineiden etsinnästä tuotantoonsa ja loppuun käytetyn aurinkokennon hävittämiseen ja kierrätykseen.

Yhtiö aikoo tällä hetkellä käynnistää toisen tehtaan, jonka rakentamiseen on käytetty yli miljardi dollaria. Johtosuunnitelmien mukaan uusi yritys käynnistetään täydellä kapasiteetilla ensi vuonna. On syytä huomata, että yritys valmistaa aurinkopaneeleja edistyneen tekniikan mukaisesti. Ensinnäkin heidän tuotteilleen suoraa suoraa auringonvaloa ei vaadita ollenkaan, koska ne pystyvät muuttamaan jopa silmälle näkymättömän spektrin säteilyn. Siten niiden aurinkopaneelit ovat varsin tehokkaita jopa pilvisellä säällä tai ollenkaan sateella.

Useat kokeneet asiantuntijat puolestaan sanovat, että olosuhteissa yritys pystyy saamaan melko konkreettisen voiton melko lyhyessä ajassa, jopa sellaisen, jota se ei ole luottanut. Ei myöskään ole tarpeetonta huomata, että edes nykyisissä olosuhteissa ”First Soular” onnistui odotusten ulkopuolella kasvattamaan tuotantoaan jopa 5 prosentilla, jota he kutsuivat ”suunnittelemattomaksi”. Tämän perusteella yhtiö odottaa, että ainakin ensi vuoden puoliväliin saakka niiden tuotanto ja vastaavasti voitto kasvaa samalla tahdilla.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti