Risto Siilasmaa mielipide kasvua palkkojen: tällaiset päätökset olisi tehtävä paikallistasolla

09.06.2017

Risto Siilasmaa toteaa, että tällä hetkellä on erittäin tärkeää päätettäessä palkankorotukset työntekijöiden tiettyjen haara olisiko yhtiö on kannattava, kun muutoksia sen toiminnassa.

Mukaan puheenjohtaja Association of teknologian teollisuus, yritykset ovat epätasaisia, koska mitä se tekee tehdä päätöksiä muutoksen palkkatasoon vain paikallisella tasolla. Esimerkiksi yritysten asemasta, joka on runsaasti pääomaa ja kaupan juurikaan muuttunut muutos palkkatasoon työntekijöille. Yritykset eivät vain ole vielä jaloilleen ja joilla on tiettyjä vaikeuksia, vakavasti kärsiä, jos he joutuvat maksamaan työntekijää yli heillä on varaa.

Risto Siilasmaa uskoo myös, että kun kyseessä on päätös muuttaa palkkataso on etsittävä kompromissiratkaisua, jos ei ole muita keinoja lisätä tuloja työntekijöille samalla toimialalla. Asiantuntijat ovat yhtä mieltä, että muutokset palkkatasoon ovat erittäin haitallisia vaikutuksia yritysten kannattavuus, joka on riittävän alhainen, jolloin voidaan parantaa palkkatasoon kyseisille yrityksille maksetut yksinkertaisesti ole. Siilasmaa toteaa, että ainoa tie ulos heille kuitenkin alentaa palkkoja ja lisätä tuotannon tehokkuutta palkkaamalla lisää ammattitaitoista henkilökuntaa sekä panostamalla yritysten kehitystä. Siinä olisi otettava huomioon päätettäessä nostaa palkkatasoa työntekijöiden koko alan, muuten on olemassa vaara sulkeminen heikkojen yritysten ja sen seurauksena, vähentää työpaikkojen määrää ja taloudellisiin vaikeuksiin.

Lue myös:

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti