Riski rajan kynnyksen köyhyyden suomalaisten lisääntyy

29.05.2017

Uusimpien tilastojen mukaan suuri määrä Suomessa asuville on partaalla köyhyyttä, jota ei vaan pohtimaan miten maan johtajat, ja tavallisten kansalaisten. Mukaan tilastotoimiston äskettäin keräsi tasolla elämän väestön ja taloudellisesta tilanteesta, lähes joka kuudes ihminen on Suomessa pakko hyväksyä se, että hän on partaalla köyhyydestä tai pian samanlaisessa asemassa, mikä voi johtaa siihen, että yksittäisen jäsenen yhteiskunta ei voi osallistua täysipainoisesti yhteiskunnalliseen elämään.

Myös asiantuntijoita Euroopan unioni järjesti hiljattain laajamittaisen tutkimuksen tulo- ja ihmisten elintasoa Euroopassa ja ilmoitti, että kolme vuotta Suomessa ihmisten määrä partaalla köyhyyden lisääntyneen lähes satatuhatta ihmistä, joka on varsin huolestuttava. Jos vuonna 2014 joukko ihmisiä, jotka kuuluvat köyhyys- tai syrjäytymisen ns sama yhdeksänsataatuhatta on lähes seitsemäntoista prosenttia väestöstä, nyt luku liikkuu miljoona ihmistä. EU: n asiantuntijoiden mielestä saadut luvut ovat keskitason alapuolella Euroopan maiden ja erityisesti EU: ssa.

On kuitenkin syytä huomata, että Suomessa ei ole "johtaja" luetteloon maissa riski köyhyyden lisääntyminen väestöstä. Se sijaitsee viidennessä asema "vaarassa" lista oli kynnys maissa köyhyys. Tässä esillä se ennen Serbian, Romanian, Makedonian ja Bulgarian, ihmisten määrä partaalla köyhyyttä, jossa yli suhteessa kokonaismäärään väestöstä. Kuitenkin kaikkein alhainen kerroin huono Islannissa, tulotaso, joka on merkittävästi suurempi kuin keskimäärin Euroopassa.

Lue myös:

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti