Puolasta pyrkii liittymään euroalueeseen huolimatta erimielisyyksistä EU: n johtajien kanssa.

04.03.2018

Huolimatta siitä, että viimeisen kerran, suhde Puolan hallitus ja Euroopan komissio, muodostetaan ei ole paras tapa, ryhmä Puolan rahoitusalan asiantuntijoita, kamppailee nopeuttaa hetkeä, jolloin Puolan vihdoin liittyä yksi niistä maista, jotka käyttävät Euroopan valuutta , kuten tärkein. Syyt väärinkäsityksiä Puolan ja EU: n virkamiehiä ilmennyt vasta Puolan hallitus on jyrkästi kieltäytynyt ottamasta muuttajien maansa.

On syytä huomata, että puolalaiset ostavat mielestään EU: n sisällä kehittämän epävakauden. Ensinnäkin ne ovat erittäin huolissaan siitä, että voi jäädä sivussa Commonwealth, samaan aikaan kun useissa Etelä-Euroopassa ja Pohjoismaissa sekä yrittää liittyä maaluetteloa yhteisen valuutan.

Saat ilmoittaen perustelut kantansa, useita puolalaisia asiantuntijoita rahoitusalalla, päätti valittaa Euroopan komission, avoimessa kirjeessä, joka julkaistiin Puolan painos «Rzeczpospolita». Tässä asiakirjassa rahoitusasiantuntijat esittivät näkemyksensä siitä, että Puola on jäsenenä euroalueella. He totesivat, että se ei ole vain poliittinen perustelu, mutta voidaan selittää taloudelliselta puolelta, sillä noin puolet viennistä ja osuus, se on tässä maassa.

Euroopan komission edustajat puolestaan omat näkemyksensä asenteesta tähän maahan. Kysymys siitä, että tämä osasto on alkanut toteuttaa toimenpiteitä, jotka koskevat Puolan taloudellisia seuraamuksia. Selväksi tällaiselle askeleelle selittyy se, että tämä valtio rikkoo oikeusvaltion periaatteita.

Puolestaan laatijat kirjeen, katsoi tarpeelliseksi muistuttaa Euroopan virkamiehet että päätöstä tuloa maan euroalueen riippuu siitä Puola pystyy vihdoin jalansijaa Zapadnoevropyskom suuntaan tai se tulee olemaan vaikutusalueella Venäjän federaation.

Samalla Puolan hallituksella on omat näkemyksensä tästä asiasta, eikä sillä pyritä tukemaan kotimaisten taloustieteilijöiden ryhmää.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti