Piilotettujen kaivosmiesten määrä kasvaa Internetissä. Tavallisten käyttäjien tietokoneet vaarassa

10.10.2019

Viimeisen kerran asiantuntijat alkoivat havaita uskomattoman kasvun kaivosmiesten lukumäärässä. Jopa kaikkein karkeimpien asiantuntijoiden arvioiden mukaan tällä puolella huijareita on ympäri maailmaa miljoonia tietokoneita, jotka ovat saaneet haittaohjelmia. Hyökkääjät ovat oppineet kehittämään erityisiä ohjelmia, jotka pääsevät käyttämään pahaa ajattelemattomien käyttäjien laitteita, ja tämä antaa heille mahdollisuuden loista tapahtua asianomaisille laitteille, purkaen salaustekniikan itselleen.

On syytä huomata, että hakkereiden ei tarvitse tehdä paljon vaivaa tunkeutuakseen yksinkertaisen käyttäjän tietokoneeseen, koska he käyttävät erityisiä näkymättömiä ohjelmia, jotka on upotettu täysin vaarattomiin sovelluksiin. Siten käyttäjä, joka lataa tällä tavalla tartunnan saaneen sovelluksen laitteelleen heti asennuksensa jälkeen, saa melko epämiellyttävän yllätyksen, josta hän ei ehkä edes ole tietoinen. Tässä tapauksessa huijarit eivät tarvitse laitteeseensa tallennettuja käyttäjän henkilökohtaisia tietoja ollenkaan, hänelle riittää, että toteutettu ohjelma saa hänet säännöllisesti salauksen valuuttaan epätavallisesti käyttämällä tartunnan saaneen kannettavan tietokoneen, tietokoneen tai älypuhelimen voimaa.

On edelleen utelias, että muutama vuosi sitten kukaan ei edes epäillään vastaavaa ongelmaa, mutta nykyään kaivostoiminnan suosio saavuttaa valtavat mittasuhteet ja kasvaa tasaisesti. Esimerkiksi vasta tämän vuoden ensimmäisellä vuosineljänneksellä virusten kaivoksilla tartunnan saaneiden elektronisten laitteiden määrä kasvoi 29%, ja samalla tämä on kaukana rajasta. Asiantuntijat huomauttavat, että piilotettuun kaivostoimintaan käytettävien laitteiden kysyntä on niin kuulumatonta, että niiden hinnat alkoivat kasvaa nopeasti.

McAfee Labsin asiantuntijat ovat suorittaneet oman tutkimuksensa, että tavallisten käyttäjien tietokoneita tartuttavien huijareiden halutuin pokaali on Monero-kryptovaluutta, joka on kätevin muotoilu, jonka avulla voit käyttää tätä digitaalista valuuttaa käytännössä etälaitteista. On myös huomattava, että turvallisuuden vuoksi iOS-alustan, Androidin tai minkä tahansa kannettavan tai pöytätietokoneen omistajat eivät voi tuntea itsensä. Erityistä huomiota kiinnitetään siihen, että huijarit eivät säästä rahaa melko kalliiden haittaohjelmien hankkimiseksi, joita tuodaan kokonaisiin järjestelmiin haavoittuvuushakumenetelmällä. Samanaikaisesti asiantuntijat huomauttavat, että jopa kokeneiden asiantuntijoiden on melko vaikea löytää tällaisia haittaohjelmia. Ne sopivat niin harmonisesti itse järjestelmään, että niiden löytäminen vie paljon aikaa ja vaivaa.

Samaan aikaan tietoturvan asiantuntijat väittävät, että jos rehtoritapauksissa käyttäjä osoittaa asianmukaista hoitoa, silti on mahdollista havaita jotkut kaivosviruksista. Ensimmäiset merkit haittaohjelmistoinfektiosta ovat äkilliset negatiiviset muutokset laitteen toiminnassa. ensinnäkin, se yhtäkkiä alkaa "jäätyä" tai "hidastua" tavanomaisissa käyttötiloissa. Tässä tapauksessa voit käyttää erityisesti suunniteltuja apuohjelmia, joiden avulla voit skannata koko järjestelmän ja tunnistaa haittaohjelmat. Lisäksi asiantuntijat vakuuttavat, että tällaisten apuohjelmien käyttö on erittäin tehokasta 90 prosentilla viruksista. Joten tällä hetkellä ainoa tehokas tapa ratkaista tämä ongelma ovat tietoturvalaboratorioissa kehitetyt ohjelmat.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti