Pian on mahdollisuus ostaa lippuja pääomansiirtoon suoraan pysäköintikoneessa

02.11.2017

On tärkeää huomata yksi seikka, jonka mukaan hankkeen laatijat ovat huolehtineet siitä, että julkisen liikenteen lipun hinta ei poikkea kioskeista ja asemista.

On syytä panna merkille, että koko Helsingin seudulla sijoitettiin tasaisesti noin neljäsataa automaatteja lippujen pysäköimiseen. Niinpä lähitulevaisuudessa lipun ostaminen jonkin pysäköintikoneelle ei ole vaikeaa, ja säästää aikaa. Joukkoliikenteen työstä vastaava yritys puolestaan vakuutti, että Suomen pääkaupungin lähes kaikissa osissa on mahdollista ostaa vapaasti lippuja, jotka oikeuttavat kertaluontoiseen matkustamiseen joukkoliikenteessä.

Viime kesänä lippujen myynnin määrä suoraan junissa on lopetettu kokonaan, nyt tulevaisuudessa tällainen innovaatio odottaa ja raitiovaunut. Epäilemättä väestölle epätavalliset toimenpiteet aiheuttivat kuitenkin joitain huolenaiheita liikenneministeriöön, he hakivat HSL-yhtiötä luomaan kaikki edellytykset matkustajille, jolloin he voisivat ostaa lipun esteettömästi. Tämä sallisi joukkoliikenteen matkustajien ostaa lippuja ajoissa eikä etsiä kioskeja.

Tähän mennessä lippujen myynti julkiseen liikenteeseen tapahtuu koko verkon kautta tai suoraan asemalla. Lisäksi voit maksaa hinnalla bussilla tai raitiovaunulla, mutta se peruuntuu pian. Myös älypuhelinten omistajilla on mahdollisuus ostaa lippuja heidän elektronisilla laitteillaan. Kuitenkin edullisin tapa maksaa julkisen liikenteen on erityinen sähköinen kortti, joka on tällä hetkellä voimassa magneettinauhalla.

Lue myös:

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti