Petolliset virukset ovat löytäneet tavan päästä eroon kilpailijoista

12.03.2018

Kuten asiantuntijat sanovat kriptorynka kehitetty cyberhawks viruksia kaivos-, se on nyt oppinut paitsi tuota kryptovaluutta, mutta myös käsitellä kilpailijoiden täysin pysäyttämään toimintansa.

Eräässä tutkimuksessa asiantuntijat pystyivät havaitsemaan piilotetun toiminnon jossakin viruksen ohjelma-kaivostyöläisistä, joita he kutsuivat "tappolistalta". Kuten osoittautui, tämä ohjelma kykynsä ansiosta sulkee kokonaan kilpaillut kaivosohjelmat tietokoneeseen ja pakottaa sen toimimaan vain itselleen. Julkaisun mukaan "Bleeping Computer", siis kaikki tietokoneen teho, siirretään uuden viruksen komentoihin.

Puolestaan asiantuntija Xavier Mertens, joka pystyi havaitsemaan uuden haittaohjelmia sanoi, että laskettaessa ohjelman, oli töitä, koska hän oli melko hyvin naamioitu melko yleistä käsikirjoituksen saamiseksi digitaalimuuntimen. Suuri virta monipuolisimmista ohjelmista, jotka julkaistiin tänä vuonna varsinkin monissa, on tämä vaarallinen ohjelmisto, joka ei melkein eronnut kilpailijoistaan.

Samaan aikaan asiantuntijat työskentelevät alalla tietoturva, sanoa, että nykyään monet virukset on suunniteltu huijauksia naamioitu harmitonta ohjelmia ja sovelluksia, jotka ovat joutumassa käyttäjän tietokoneelle, heti alkaa tuottaa kryptovaluutta niiden luojia.

Puolestaan luoja uudentyyppinen virus, päätti edetä tässä asiassa vielä, tarjoamalla lapselle mahdollisuuden paitsi hiljaa tuottaa Bitcoins käyttävät valtaa hyväuskoinen käyttäjille, mutta myös torjua kilpailu, kuten jo tartunta koneeseen, ja ne, joka voi tulla myöhemmin. Kuten alan asiantuntijat tietoturvakulttuurissa, on itse ajatusta Troijan kykenee kukistamaan kilpailijoille, ei aivan uusi, mutta silti kukaan ei olisi tapahtunut, tehdä työtä itse, saada kryptovaluutta.

Taustaa vasten näiden tapahtumien yhtiö «Symantec Threat Intelligense», jossa käsitellään kysymyksiä tietoturvakulttuurissa, teki tutkimuksen, jossa selvisi, että viime vuoden lokakuusta lähtien ja tämän vuoden tammikuussa, hakkerit ovat järjestäneet eniten hyökkäyksiä käyttäjien tietokoneisiin äskettäin. Heidän tavoitteenaan oli tunkeutua tavallisten ihmisten autoihin saadakseen rahaa tällä tavalla kaivostoiminnan avulla. Asiantuntijat huomaavat, että tietokoneiden hyökkäysten määrä on ennennäkemätön, erityisesti Yhdistyneessä kuningaskunnassa, Japanissa, Yhdysvalloissa ja useissa suurissa Euroopan maissa.

On syytä huomata, että cyber-fraudstersin aggressiosta ei ollut mahdollista suojata itseään ja suuryrityksiä. Esimerkiksi tunkeilijat asensivat alaikäisen ohjelmistoyritykseen "Tesla", joka antoi heille mahdollisuuden purkaa kriittisen valuutan tämän yrityksen pilvipalvelun avulla. Lisäksi hallituksen organisaatioihin kuuluvat tietokoneet eivät poistuneet tästä kohtalosta. Asiantuntijat sanovat, että Android-alustalla toimivien älypuhelinten omistajat eivät voineet välttää tällaista kohtaloa.

Pääsääntöisesti niiden haittaohjelmat, hyökkääjät pistää useille sivustoille vaarallisen mainonnan peittäen. Asiantuntijat huomauttivat, että käyttäjien puhelut alkoivat tarttua aktiivisesti viime vuoden marraskuusta lähtien.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti