Perinteiset pankit pelkäsivät Libra cryptocurrency

30.06.2019

Yrityksen Facebookin edustajat sanoivat, että he loivat oman cryptocurrency -palvelunsa pääasiassa tavallisten ihmisten elämän helpottamiseksi. Pääasiassa se on suunniteltu maksamaan monenlaisia palveluja ja tuotteita, jotka käyttäjät saavat päivittäin. Käyttääksesi tätä maksuvälinettä käyttäjät voivat turvautua asiaankuuluviin resursseihin Facebookissa tai tehdä ostoksen suoraan verkkokaupasta käyttämällä erityisten välittäjien palveluja. Huolimatta siitä, että kaikki tämän digitaalisen valuutan kehittäjien antamat lausunnot ja jotka näyttävät melko vaarattomilta, useimmat perinteiset pankit alkoivat huolestua tästä. He uskovat, että tällä tavoin niiden asiakkaiden määrä voi laskea merkittävästi ja monet rahoituslaitokset tuhoavat.

Joidenkin asiantuntijoiden oletusten mukaan Libran kehittäjien tavoite on tarjota ja tarjota tavallisille käyttäjille paljon suurempi riippumattomuus taloudellisten ongelmiensa ratkaisemisessa. Loppujen lopuksi ei ole mitään salaisuutta kenellekään, että tänään pankkilaitoksilla on käytännössä rajaton määräysvalta kansalaisten varoista. Useat pankit puolestaan reagoivat melko kivuliaan uuden maksuvälineen esiintymiseen, jota heillä ei ole määräysvaltaa. Tämän osalta he vakuuttavat, että he eivät juurikaan pystyneet toipumaan vuonna 2008 tapahtuneen finanssikriisin vaikutuksista, ja kilpailevan digitaalisen valuutan syntyminen voisi aiheuttaa korjaamattoman vahingon koko maailman perinteisen pankkijärjestelmän toiminnalle. Heidän mielestään perinteinen rahoitus, tässä tapauksessa, päättyy lopulta.

Jotkut suurimmista kansainvälisistä pankeista tunnustavat kuitenkin, että uudella cryptocurrencyilla on useita hyödyllisiä etuja asiakkaille. Ottaen kuitenkin huomioon, että kaikki toiminnot toteutetaan digitaalisessa tilassa, on mahdollista, että esiin tulee useita luottamuksellisuuteen liittyviä kysymyksiä. Samaan aikaan pankkiirit joutuvat myöntämään, että tällä cryptocurrencyilla on erittäin suuri potentiaali, joka pystyy vastaamaan käyttäjien vaatimuksiin. Mutta suuri kysymys on näiden varojen vakaudesta. Samaan aikaan pankkilaitosten edustajien on pakko myöntää, että cryptocurrency-palvelun maksavien käyttäjien on maksettava paljon alhaisempi palkkio rahoitustapahtumista.

Vakava huolenaihe puolestaan pankkiirien riveissä johtuu digitaalisten maksuvälineiden nopeasta kehittymisestä, jossa he näkevät suoran uhan perinteisten pankkilaitosten olemassaololle. Tämä johtuu siitä, että kilpailu saattaa olla liian suuri. Digitaalisten valuuttojen markkinat ovat yhä houkuttelevampia asiakkaille, koska niillä on mahdollisuus hallita liiketoimiaan suoraan älypuhelimilta kaikkialta maailmasta, eikä pankeilla ole tällaisia kykyjä.

Sillä välin pankkiirit ovat ilmaisseet toisen huolen siitä, että Facebookin edustajat voivat saada paljon voimaa cryptocurrency Libra -levyn leviämisen ansiosta. Jopa jotkut tästä yrityksestä, kuten esimerkiksi Chris Hughes, joka on yksi tietopiirin perustajista, ilmaisi vastaavan lausunnon. Hänen mukaansa siinä tapauksessa, että suurin osa rahoitustapahtumista menee heidän cryptocurrencyiin, keskuspankit voivat menettää määräysvaltaa markkinoilla, ja sitten valvonta voi siirtyä yksityisille edustajille.

Niinpä jo tässä vaiheessa huomattava osa analyytikoista uskoo, että jos pankkiirit eivät halua menettää valvontaa markkinoilta, heidän tulee joutua vakavaan taisteluun digitalisaationsa kanssa. Siinä tapauksessa, että ne menettävät, on todennäköistä, että perinteinen pankkijärjestelmä loppuu. Samalla ja tässä vaiheessa voidaan havaita, miten kaikilta osapuolilta on melko konkreettinen paine yhä kehittyville digitaalisille valuutoille.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti