Pavel Durovin kunnianhimoinen projekti pelottaa Yhdysvaltain hallitusta

16.10.2019

Viime aikoina on puhuttu vain uudesta projektista nimeltä TON, joka on kuuluisan kehittäjän Pavel Durovin luoma blockchain-alusta. On puolestaan syytä huomata, että Durovin suunnitelma on melko kunnianhimoinen, koska siinä säädetään Internetin kaltaisen käytännöllisesti itsenäisen verkon luomisesta omalla kryptovaluutallaan.

Ensinnäkin on huomattava, että tämä kehitys on suunniteltu tunnetulle Telegram-alustalle ja että suunnitelman mukaan sillä on uskomaton suojaustaso. Hankkeen kirjoittajien mukaan he aikovat kehittää sivustollaan useita täysipainoisia palveluita, kuten lähettilästä, myymälöitä sovelluksineen, tiedostojen säilytystilaa ja jopa oman maksujärjestelmänsä. Lisäksi tulee olemaan myös yksittäisiä sivustoja, joissa on eri teemoja. Sanotaan myös, että tämä järjestelmä, vaikka se on täysin paikallinen, käyttäjillä on kuitenkin pääsy tavalliseen Internetiin käydäksesi muissa lähteissä. Tätä varten kehitetään erityisiä suojattuja yhdyskäytäviä, jotka avataan tarvittaessa. Tavallisten kohteiden sulkemisen jälkeen ne myös suljetaan luotettavasti estäen pääsy järjestelmään ulkopuolelta.

Hankkeeseen jo perehtyneiden asiantuntijoiden mukaan se muistuttaa sinua tietystä paikallisesta valtiosta, joka sijaitsee tavallisessa Internetissä. Lisäksi suunnitelman mukaan on suunniteltu, että tämä järjestelmä toimisi useita kertoja nopeammin kuin tavalliset alustat, ja tämä mahdollistaa sen, että se voi suorittaa melkein välittömiä tapahtumia. Lisäksi järjestelmä pystyy ohittamaan yhdessä sekunnissa noin 40 tuhatta tapahtumaa. Vertailun vuoksi voit lainata tietoja bitcoin-liiketoimien nopeudesta, kun ennätysluku oli 4,7 operaatiota sekunnissa. Siten Durov-projekti voi muuttua valtavaksi järjestelmäksi, jossa miljoonat käyttäjät voivat tehdä online-liiketoimintaa.

On syytä huomata, että sijoittajat ovat jo onnistuneet arvostamaan uuden projektin luojaa ja kaikki sen valtavat mahdollisuudet. Tämän vakuuttamiseksi noin 1,7 miljardia dollaria on jo osoitettu hankkeen kehittämiseen. Samanaikaisesti kaikkia kirkkaita näkymiä järjestelmän kehittämiseen vaikeuttaa jonkin verran se, että sen luojat kehittävät omaa digitaalista valuuttaansa, joka kiertää järjestelmässä ja on keino maksaa erilaisista palveluista. Sanalla sanoen se täyttää tavallisen rahan, joka on maksutapa järjestelmässä, jokaisen valtion valuuttojen esimerkkiä seuraten.

Samaan aikaan käyttäjät saavat jopa mahdollisuuden ansaita sisäisen salauksen valuutan suorittamalla jonkinlainen maksettu tehtävä, kuten maksettu kanavien tilaaminen tai katsomalla mainoksia. Lisäksi kryptovaluuttapörsseissä se voidaan vaihtaa mihin tahansa rahaan tai muihin digitaalisiin valuuttoihin. On syytä huomata, että suunnitelman mukaan jokainen uusi rahakkeista tulee hieman kalliimmaksi kuin edellinen alun perin. Hankkeen luojat ovat vakuuttuneita siitä, että heidän käyttäjiensä määrä kasvaa tasaisesti, ja tämän myötä myös sisäisen kryptovaluutan määrä kasvaa. Kun arvioidaan sitä tosiasiaa, että jopa sijoittajat pystyivät arvioimaan kaikki hankkeen potentiaaliset mahdollisuudet, osoitettuaan sille valtavia varoja, seuraa, että se on erittäin lupaava ja sillä tulisi olla valtava potentiaali.

Ei ole tarpeetonta huomata, että tuleva kriptovaluutta, joka sai tekijöiltä nimen Gram, asiantuntijoiden alustavien arvioiden perusteella maksaa alun perin 2–8 dollaria kolikolta. Oletetaan, että jatkuvan kasvun takia vuoteen 2028 mennessä gramman hinta on välillä 15-30 dollaria kolikolta. Sillä potentiaalisilla sijoittajilla on todellinen mahdollisuus ansaita rahaa lisäämällä sijoituksiaan puolitoista tusinaa.

Huolimatta siitä, kuinka houkuttelevia näkymiä ehdotetulla hankkeella voi olla, sen käynnistäminen todennäköisesti viivästyy jonkin aikaa. Samanaikaisesti Durovin on selitettävä sijoittajille. Lisäksi kaikki tämän sivuston toteuttamiseen liittyvät työt tehdään salassapitoilmapiirissä, jopa sijoittajilla ei ole pääsyä prosessin seuraamiseen. Lisäksi hankkeen laatijat vastustivat vakavaa Yhdysvaltojen viranomaisten vastustusta, joiden mukaan rahoituslähteet eivät olleet riittävän avoimia. Siksi tietyn Internet-maan luominen, jonka suunnittelijat ovat suunnitelleet, ovat edelleen tietyissä vaikeuksissa. Mutta käyttäjät voivat saada erittäin ainutlaatuisen tuotteen, joka elää omien sääntöjensä ja aikataulunsa mukaisesti. Lisäksi kuka tahansa voisi ansaita rahaa siellä. Ilmeisesti tämä seikka hälyttää virkamiehiä. Uuden palvelun avulla monien ihmisten elämä kykenee muuttumaan ja melko huomattavasti. Asiantuntijat ovat varmoja siitä, että käyttäjät voivat elää omassa erillisessä tilassaan, joka sijaitsee valtavassa Internet ja tarjoaa asukkailleen aivan uusia mahdollisuuksia.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti