Pankkikortit on varustettu erityisillä antureilla

06.07.2018

Giant yritykset kansainvälisten maksujärjestelmien alalla ovat päättäneet parantaa MasterCard- ja Visa-palveluitaan lisäominaisuuksilla. Tässä vaiheessa testataan uutta pankkikorttia, jonka tehtävänä on lukea omistajan sormenjälkiä. Nämä tiedot toimitti julkaisu "Wall Street", viitaten omiin todistettuihin lähteisiin yrityksissä.

Nyt kortin maksamiseen vain sen omistajalla on mahdollisuus, koska sisäänrakennettu järjestelmä vaatii sormenjäljen skannauksen kortille asennetulla skannerilla. Vain sen jälkeen, kun järjestelmä tunnistaa omistajan, on mahdollista suorittaa rahoitustoimet. Tietoja sormenjäljestään syötetään heti, kun omistaja ensin saa sen pankkiin, minkä jälkeen korttiin upotettu siru muistaa sen ja tallentaa sen muistiin.

Tämän järjestelmän kehittäjien tehtävänä oli minimoida tunkeilijoiden tekemien liiketoimien määrä. Tämä järjestelmä ei nyt anna sinun käyttää jonkun toisen pankkikorttia, koska se vaatii omistajan välittömän läsnäolon. Vaikka kortti varastetaan ja PIN-koodi tunnetaan huijareille, he eivät vieläkään saa sitä, riippumatta siitä, kuinka monta yritystä he tekevät.

Samaan aikaan uusien tekniikoiden avulla voidaan välttää pankkivirheitä erityisesti turvallisuuden alalla. Jotkut finanssilaitokset ovat liian varovaisia, kun asiakkaansa yrittäessä maksaa korttinsa ensimmäistä kertaa maan ulkopuolella. Nyt tällaiset väärinkäsitykset suljetaan kokonaan pois, koska kortti ei toimi itsestään ilman sormenjälkeä.

Mutta pankkiirit, vastasivat uutta keksintöä ilman paljon innostusta, varsinkin passiivisesti tähän suuntaan ovat Yhdysvaltojen rahoituslaitokset. Heidän passiivisuutensa selittäjänä pankkiirit esittivät selvityksen, jossa he ilmoittivat, että äskettäin he olivat jo käyttäneet jopa miljardi dollaria korvaamaan vanhat vanhat pankkikortit, jotka on varustettu magneettisella nauhalla ja uusilla, sisäänrakennetulla elektronisella sirulla. Samoin luottolaitosten edustajat reagoivat, ja totesivat, ettei ole järkevää sijoittaa lisävaroja uusiin hankkeisiin, kun he menestyvät menestyksekkäästi kosketuksettomien maksujen alalla. Heidän mielestään asiakkaiden kanssa käyttämät älypuhelimet, joita käytetään välineenä lainojen takaisinmaksua varten, ovat varsin tyydyttäviä. Näin ollen uusin kehitys ei ole vielä tavannut yksimielistä tukea, koska pankit eivät halua ylimääräistä rahaa turvallisuuteen.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti