Pankkiirit väittävät, että cryptocurrency ei selviä ilman pankkeja

20.03.2019

Viime aikoina Ron Krpovich, jolla on sähköisen kaupankäyntiin liittyviä hankkeita käsittelevässä osastossa JP Morganin johtaja, jakoi oman näkemyksensä suhteiden edelleen kohtalosta, sähköisten maksuvälineiden ja perinteisten pankkijärjestöjen välillä.

Asiantuntijan mukaan finanssimarkkinoiden tilanne on tällä hetkellä kehittynyt siten, että perinteiset pankkirakenteet ja yritykset, jotka harjoittavat toimintaa cryptocurrency -alalla, ovat yhä useammin kumppaneita kuin tavallisia kilpailijoita. Samalla hän ilmaisi olevansa vakuuttunut siitä, että blockchain-pohjaisilla teknologioilla voi olla merkittävä vaikutus useimpien prosessien kehitykseen siinä määrin kuin ne voivat täysin mullistaa joitakin niistä. Erityisesti hänen mielestään tämä vaikuttaa liiketoimien laajuuteen. Hän puolestaan toteaa, että innovaatiot voivat tapahtua niin harmonisesti, että tavalliset käyttäjät eivät yksinkertaisesti edes huomaa sitä. Tällainen lähestymistapa kykenee kuitenkin muuttamaan perusteellisesti keskinäisten sovintoratkaisujen menettelyä, jolloin on mahdollista säästää huomattavasti aikaa. Tämä voi vähentää merkittävästi useimpien pankkipalvelujen kustannuksia.

Pankkiiri huomautti kuitenkin, että tässä segmentissä kaikkialla maailmassa tapahtuvan yksinkertaisen kaupankäynnin ja näiden teknologioiden soveltamisen välillä on merkittävä ero. Ainoastaan tämä lähestymistapa nopeuttaa ja yksinkertaistaa huomattavaa osaa rutiinitoiminnasta, mutta myös vähentää kustannuksia ja nopeuttaa tavanomaisia pankkipalveluja.

Lisäksi Karpovich totesi, että perinteisen pankkijärjestelmän kirjaaminen on liian aikaista, koska hänen palveluissaan lopulta tarvitaan kaikkia blockchain-teknologiaan perustuvia hankkeita tai käynnistyksiä. Loppujen lopuksi kaikkien on käsiteltävä varojen liikkuvuuteen liittyviä kysymyksiä, ja ilman tavanomaisia rahoituslaitoksia tämä on mahdotonta. On syytä huomata, että pankit itse ovat viime aikoina alkaneet ilmoittaa suunnitelmistaan ottaa käyttöön omia hankkeitaan, jotka perustuvat blockchain-teknologioihin. Mediassa oli enemmän kuin kerran mahdollista saada viestejä, jotka pankki käynnistää oman cryptocurrency. Muuten on huomattava, että JP Morgan ei ollut poikkeus, ja liittyi niihin rahoituslaitoksiin, joilla on oma digitaalinen valuutta.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti