Pankkien asiakkaat joutuvat maksamaan negatiivisen koron

03.09.2018

Euroopan unionin maiden alueella tilanne on kehittynyt useita vuosia siten, että korko on osoittautunut negatiiviseksi. Sen sijaan pankkien määrä, joka on suhtautunut myönteisesti tähän ajatukseen, kasvaa tasaisesti. Viime aikoina yhä useammat rahoituslaitokset kehittävät erityisohjelmia, jotka tarjoavat asiakkaille uudenlaisia maksuja. Vain viime viikkoina tällaiset toimenpiteet on otettu käyttöön eräissä sveitsiläisissä ja saksalaisissa pankkeissa.

Saksassa toimivat ensimmäiset pankit esittivät ensimmäiset talletusmaksut Raiffeisenbank Gmundin asiakkailta kaksi vuotta sitten. On huomattava, että asiakkaalta perittävän maksun määrä oli 0,4 prosenttia talletuksen kokonaismäärästä. Tässä tapauksessa kuitenkin talletusmäärän tulisi olla vähintään 100 tuhatta euroa. Tämän jälkeen pankki, ja sitä seurasi useita saksalaisten rahoituslaitosten, mutta niillä on talletusten korot, olivat kaksi kertaa enemmän vaatimaton, mutta koko siitä määrästä, jolla se alkoi, ei ollut alle 500 tuhatta euroa.

Huolimatta siitä, että tällainen mahdollisuus pankkiirien keskuudessa on ilmestynyt suhteellisen kauan, jotkut heistä eivät ole vielä kiirehtineet tällaisten innovaatioiden käyttöönotolla. Kuitenkin viime aikoina niiden rahoituslaitosten määrä, jotka päättivät, että on aika ottaa käyttöön talletusmaksut, liittyä muihin markkinaosapuoliin. Esimerkiksi aivan äskettäin maan suurin, hampurilainen Sparkasse päätti liittyä asiakkaidensa kunnianhimoisten pankkien määrään. Toistaiseksi tämä ammattiyhdistys on kiistaton johtaja Saksan rahoitusmarkkinoilla, koska sen käytössä on suurin osa varoista.

Tämän merkittävän talouden toimijan lisäksi Euroopan markkinoilla muut pankit liittymään vähitellen tällaisiin toimenpiteisiin. On syytä huomata, että uusissa työolosuhteissa, joissa talletusten negatiivinen korko on lähes kaikki pankkiyhteisöt, on tarpeen muuttaa strategiaa perusteellisesti. Siksi sveitsiläinen postipankki päätti myös, että on aika ottaa käyttöön talletusmaksut säilyttäen samalla negatiiviset korot. Tämän rahoituslaitoksen asiakkaat, jotka tallentavat 500 tuhannen eurosta tai enemmän, joutuvat maksamaan 1% talletusmäärästä. On tärkeää huomata, että aikaisempina ajankohtina samankaltaisia maksuja tehtiin sveitsiläisten pankkien asiakkailta, mutta vain, jos niiden osuus oli vähintään 1 miljoonaa frangia.

Samalla on otettava huomioon se, että Sveitsin Postfinanse, on valtion omistuksessa, ja siksi ei voi tehdä itsenäisiä päätöksiä luoton myöntämistä ohjelmia. Lisäksi hallituksessa he haluavat, että tässä rahoituslaitoksessa raha on aina eräänlainen vararahasto, juuri siinä tapauksessa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti