Ovatko digitaaliset valuutat pystyneet purkamaan maksuliikenteen SWIFT: n

06.09.2018

Asiantuntijat huomauttavat, että tähän mennessä krypto-valuutan markkinat ovat rauhoittuneet ja ovat jatkuvasti kasvussa. Samaan aikaan tuoreiden arvioiden mukaan tämän markkinasegmentin kokonaisvakavaraisuus on 239 miljardia dollaria. Ei ole tarpeetonta huomata, että vain yhden päivän aikana bitcoinin kustannukset nousivat 1,14%. Tällä hetkellä sen todellinen markkinahinta on 7378 tuhatta dollaria yhden kolikon kohdalla. Toisaalta Etheriumilla ja useilla muilla krypto-valuutoilla tapahtuu käänteisiä prosesseja, jotka alkavat menettää arvostaan yli 1%. Useimmat digitaaliset valuutat kuitenkin tuntuvat mukavalta ja osoittavat positiivista kasvun dynamiikkaa.

Rahoitusmarkkinoiden analyytikot puolestaan ovat vakuuttuneita siitä, että tämä segmentti on muodostumisensa loppuvaiheessa, mikä on arvokkaampi sijoittajamarkkinoilla. Lisäksi yhä useammat luotettavat maineen yritykset alkavat sijoittaa rahansa vakaviin hankkeisiin. Vasta äskettäin IBM on ilmoittanut aikovansa luoda uuden maksujärjestelmän kansainvälisille transaktioille samanaikaisesti estääkseen Stellarin. Tästä sanomasta seuraa, että lähitulevaisuudessa pitäisi odottaa, että maksupalvelujen markkinoilla on yksi alusta, joka ei ole heikompi SWIFTin valmiuksien suhteen. Samanaikaisesti on syytä uskoa, että lähitulevaisuudessa on useita samantyyppisiä, täydellisiä analogioita, jotka markkinoivat täysin markkinoita ja poistavat kaikki kilpailijat siitä. Samaan aikaan analyytikot kiirehtivät rauhoittua, koska yhtiöllä ei ole tarkoitustaan monopoliasemassa, sanella ehtoja koko markkinoille, kuten Yhdysvallat nyt antaa itselleen mahdollisuuden.

Luojien suunnitelman mukaan uusi maksujärjestelmä on täysin uusi tuote, joka tarjoaa täysin uudenlaisia palveluita, joissa on välittömiä siirtoja. Lisäksi tällä alustalla on yhtä mukavaa työskennellä sekä tavanomaisen rahan että kryptovaluuttojen kanssa. On syytä uskoa, että uusi projekti kilpailee jo olemassa olevien maksujärjestelmien kanssa tehokkuutensa ansiosta. On syytä huomata, että jopa sellaiset jättiläiset, joilla on maailmanlaajuinen nimi, ovat halukkaita käyttämään tällaista tuotetta ja käyttävät niitä perinteisten pankkien vaihtoehtona.

Ilmeisesti lähitulevaisuudessa finanssimarkkinoita täydennetään useilla uusilla toimijoilla, joiden avulla asiakkaat voivat säästää rahansa huomattavasti pankkitoimintaa tehdessään ja säästääkseen aikaa. Lisäksi analyytikot odottavat, että kilpailuympäristössä tarjotaan asiakkaalle entistä kannattavampaa tuotetta.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti