Online-lainat auttavat hakkereita

31.10.2018

Nykyään Internet-palvelut ovat saaneet tällaisen kehitystason, sillä lainan hankkiminen on tullut ehkä yleisin asia. Lisäksi, jos haluamme hakea lainaa yhdellä monista Internet-palveluista, ei ole ollenkaan tarpeen antaa mitään asiakirjoja, erityisesti passitietoja.

Kuitenkin tämä kätevyys, kuten kävi ilmi, on toinen, erittäin epämiellyttävä puoli, joka on, että petolliset alkavat käyttää tarjottuja mahdollisuuksia. Ensinnäkin hyökkääjät keräävät henkilötietoja käyttäjistä, minkä jälkeen nämä tiedot hyvitetään, mutta omistajat eivät epäile mitään.

On syytä huomata, että kaikkien käyttäjän käyttäjien lähes täydellisen kokoelman löytäminen ei ole vaikeaa, koska ihmiset ovat erittäin halukkaita jättämään kaikki tiedot itsestään valtavasta määrästä eri tavaroita myyviä sivustoja ja vain sosiaalisia verkostoja. Lisäksi viime aikoina on kasvanut huomattavasti tapauksia, joissa irtisanotut rahoituslaitosten työntekijät ovat merkittävästi lisänneet työtään varastettua asiakastietokantaansa. Kyllä, ja kokenut hakkeri, kerätä tarvittavat vähimmäistiedot, joiden avulla voit antaa online-lainan, tämä tehtävä ei ole vaikeaa.

Kun petostajat tekevät lainan epäilyttävän uhrin nimissä, hänen sähköpostiosoitteeseensä lähetetään viesti, jossa sanotaan, että käyttäjä on yhtäkkiä saanut pankkitalletusta pankille ja takaisinmaksusehdoista. Lisäksi, jos uhri rikkoo luottomaksumenettelyä, hänelle määrätään sakkoja ja lisäkorkoa. Ei ole tarpeetonta huomata sitä, että useimmissa tapauksissa petostajien luoton saaneet yritykset myöntävät, että heidän on usein käsiteltävä tällaisia tapauksia, mutta he kieltäytyvät kategorisesti kieltäytyvän syyllisyydestä itsestään.

Samaan aikaan luottolaitosten edustajat sanovat, että todennäköisesti tällaisissa tapauksissa useat ihmiset työskentelevät samanaikaisesti, kun he ovat yhdistyneet rikollisryhmään voittotarkoituksessa. Ja samaan aikaan ne muistuttavat, että sinun ei pitäisi enää sijoittaa henkilökohtaisia tietojasi monenlaisiin palveluihin ja etenkin sosiaalisiin verkostoihin, sillä petosten torjumiseksi ei ole vaikeaa lauttaa SIM-kortteja matkapuhelimista, varastaa passitietoja ja niin edelleen. Lisäksi on erittäin suositeltavaa välttää tärkeitä asiakirjoja, erityisesti taloudellisia, sähköpostin välityksellä. Jos henkilö sai kuitenkin samanlaisen sähköpostiviestin, joka vaati lainan takaisinmaksua, jota hän ei ole laatinut, hänen on otettava yhteyttä luotonantajayritykseen ja laadittava lausunto.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti