Onko suomalaista mikroluottoa koskevia erityispiirteitä?

24.01.2018

Tällainen palvelu, kuten SMS-hyvitys, ilmestyi Suomen alueella kaukana 2005. Huolimatta siitä, että tämäntyyppinen laina on yksinomaan amerikkalainen keksintö, siitä huolimatta Suomi on nopeasti perustettu, ja se on suosittu väestön keskuudessa.

Sitä vastoin Ferratumin luottolaitoksen johtaja Saku Timonen valittaa, että viimeisen ajanjakson aikana tällaisia rahoituspalveluja arvostellaan paljon. Ensinnäkin, vastustajat huomauttavat, että sanotaan, mikroluotto, säädetään liian korkeiden korkojen määrittämisestä. Timonen huomauttaa kuitenkin, että tämä on tärkein ero Internetin kautta vastaanotettujen tavanomaisten lainojen ja lainojen välillä. Loppujen lopuksi asiakkaan ei tarvitse käydä pankissa, kerätä paljon asiakirjoja, ja mukavuuteen, kuten tiedät, sinun on maksettava. Lisäksi tällainen palvelu on kaikkein riskialtis ja siksi alan toimijat joutuvat turvaamaan varansa tällä tavoin.

Samanaikaisesti tilastojen mukaan palaamattomien lainojen osuus ei saavuta jopa 10 prosenttia, vaikka tämä on jo riittävän suuri, koska se on kymmeniä tuhansia asiakkaita. Kunnalliselta konsulttina toimiva Juha Neuvonen puhuu puolestaan siitä, miten hänen on kohdeltava ihmisiä, jotka ovat pettyneitä elämään, koska kaikki heidän tulonsa voivat mennä keräilijöille. Siksi on olemassa muutos psyykeessä, kun vielä aktiivisen elämän ärsyke menetetään, ja heidän on yksinkertaisesti selviydyttävä hyödyistä, luopuessaan opinnoistaan tai työstään. Tämä on yhteiskunnan suurin vaara.

Sillä välin suurin osa Suomen pääkaupungin asukkaista uskoo, että kuluttajalainoja tarjoavat finanssilaitokset eivät ole kovinkaan huolissaan siitä, että rahat tulevat vilpittömässä mielessä. Esimerkiksi lehdistö epäilee, että samalla tavalla nämä organisaatiot säästävät vain keräämällä tietoja jokaisesta asiakkaasta, mikä on erittäin kallista tapausta. Ja tästä eteenpäin, tekemällä alustavaa työtä mahdollisen lainanottajan kanssa, he pitävät sitä tarpeettomana ja kaikki riskit siirtävät hyvien asiakkaiden harteille. Lisäksi Suomen lainsäädännössä on artikkeli, joka rajoittaa sakkojen keräämisen määrää, joka ei ylitä 8% itse velasta.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti